conţinuturile paginilor

Noutăţi editoriale, întâlniri cu scriitori contemporani, la Bookfest 2022

Noutăţi editoriale, întâlniri cu scriitori contemporani, la Bookfest 2022

Cea de-a XV- a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 1 – 5 iunie 2022, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Japonia.

Editura Nemira îşi aşteaptă cititorii la standul de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (1-5 iunie), la Romexpo, cu volume proaspăt ieşite din tipar, cele mai populare serii şi cei mai îndrăgiţi autori.

„Noutăţile noastre vin ca o vacanţă, în care cititorii sunt invitaţi să îşi găsească momentul ideal de lectură. Am pregătit, aşadar, recomandări de cărţi potrivite pentru relaxare, escapism, explorare, suspans sau aventură.”, spune reprezentanţii editurii. 

Colecţia Damen Tango oferă romanul vacanţei: „O vară italiană”.

Rebecca Serle, autoarea bestsellerului internaţional „Peste cinci ani”, a scris o poveste despre bucuria de a te regăsi şi a trăi, dar şi despre iubire în toate formele ei, într-un decor magnific: Positano.

Din India vin „Secretele din Jaipur” de Alka Joshi. Continuarea bestsellerului internaţional „Artista henna”, romanul vorbeşte despre Malik, protejatul lui Lakshimi, artista care făcea minunate tatuaje cu henna. Descrierile senzuale ale mâncărurilor, talentul de a surprinde culoarea locală – toate contribuie pentru a crea un univers unic.

Din imprintul Armada vă puteţi delecta cu una dintre cărţile preferate ale lui Barack Obama, „Ministerul pentru Viitor” de Kim Stanley Robinson.

Romanul prezintă un viitor realist în care eforturile umanităţii reuşesc să schimbe cursul evenimentelor înainte de a fi prea târziu. Câştigător al premiului Locus pentru „cel mai bun roman”, „Sfâşierea cerului” de Ursula K. Le Guin vorbeşte despre moralitate, umanitate şi despre alegerile pe care le poţi face în situaţii limită.

Noutăţi editoriale

Călătoria continuă în Los Angeles, cu un misterios roman captivant: „Dispariţia” de Catherine Steadman, care vorbeşte despre viaţa din culisele hollywoodiene.

Întreaga poveste se transformă într-un veritabil film noir. Autoarea, Catherine Steadman, este cunoscută şi pentru rolurile sale din seriale precum „Downtown Abbey” sau „The Tudors”. Thrillerul psihologic „Fetele care ard” de C.J. Tudor spune povestea unei mici comunităţi din orăşelul Chapel Croft, iar „Soacra” de Sally Hepworth ne prezintă radiografia unei familii disfuncţionale.

Imprintul Orion de nonficţiune vine cu o apariţie cu totul specială: „Născut în afara legii” de Trevor Noah. Poveştile adunate aici sunt, pe rând, comice, dramatice şi profund emoţionante. Întâmplările din copilăria sud-africană ale lui Noah sunt spuse cu tot hazul şi inteligenţa caracteristice stilului său de stand-up. „Istoria lecturii” de Alberto Manuel este o carte care îşi propune să provoace cititorul şi să-l integreze într-o lungă tradiţie a bibliofiliei.

Editura îi invită pe cititori la un moment de reverie, prin cartea „Café gourmand”. Aici au fost strânse articole scrise de-a lungul anilor de jurnalistul Marius Constantinescu despre parfumuri, cărţi, muzică, mâncăruri rafinate, vestimentaţie, artă, călătorii, dar şi eseuri personale însoţite de ilustraţiile delicate ale Yannei Zosmer.

Colecţia Babel vă aduce o poveste grandioasă: continuarea bestsellerului internaţional „Leii Siciliei”. Romanul „Iarna leilor” de Stefania Auci vorbeşte despre ambiţii nemăsurate, splendoare şi regrete. În fundal, Palermo, un oraş al cărui destin pare să se fi împletit cu acela al familiei Florio. „Doamna England”, de Stacey Halls ne poartă în anul 1904, într-un univers gotic al unei familii bizare.

De la Amor Towles, autorul bestsellerului „Un gentleman la Moscova”, va fi prezentă o apariţie nouă: „Regulile Jocului”, o poveste despre atmosfera Manhattanului anilor ’30 pe ritmuri de jazz.

În premieră, colecţia Yorick dezvăluie jurnalul nepublicat până acum în limba română al lui Eugène Ionesco – „Descoperiri”, o veritabilă comoară care include ilustraţii ale marelui dramaturg.

Scrisul lui de mână, forme, texturi şi culori – toate acestea creează un adevărat carusel de emoţii.

Noutăți editoriale

Pentru copii, editura Nemi a pregătit în premieră „Dar motan se joacă” de Cristina Andone, cu ilustraţii de Emi Balint, prima carte de activităţi pentru copii .

Aceștia se vor juca şi se vor distra alături de motanul simpatic prin ghicitori, colorat, desenat. Vor călători în labirintul pisicesc, vor descoperi indicii şi detalii, îşi vor pune mintea la contribuţie pentru a găsi răspunsurile corecte.

O altă surpriză este colecţia „Tina Balerina” – o serie de poveşti pentru copii scrise de Marilyn Singer şi ilustrate de Alexandra Boiger. Copiii vor călători în lumea fascinantă a baletului, alături de Tina, micuţa dansatoare, care învaţă lecţii importante de viaţă.

Leave a Reply

Optimized by Optimole