conţinuturile paginilor

Campania de donații Ajutăm copiii din Pesac

Realizată cu sprijinul voluntarilor din Timiș, coordonați de Dany Vicze și al platformei Bursa Binelui, unde este înscrisă și Asociația Culturală Flower Power campania Ajutăm copiii din Pesac a avut loc în 2020, un an dificil pentru noi, toți.

Știți că aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în condiții materiale extrem de precare ? Acest procent reprezintă cea mai ridicată rată din UE, unde media este de 5,9%. Peste 32% dintre copii trăiesc sub pragul de sărăcie, arată datele unui raport realizat de Organizația Salvați Copiii, împreună cu Avocatul Poporului.

Donează sau dă mai departe lucrurile bune care nu-ți mai folosesc: haine, jucării, cărți ! Pentru alimente, fă o donație ! Pe Bursa Binelui, către proiectul ”Ajutăm copiii din Pesac”. E una dintre comunitățile defavorizate din România pe care ne-am propus s-o ajutăm în acest an, măcar de sărbători. Poate la anul vom putea face mai mult ! Alătură-te și tu ! Îți mulțumim pentru generozitate !

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/ONG-uri/Asociatia-Culturala-Flower-Power

AJUTAM COPIII DIN PESAC-TIMIȘ

Perioada:10.12.2020 – 31.12.2020  înTimis

Descrierea campaniei Ajutăm copiii din Pesac

In satul Pesac, aflat la câțiva kilometri de Timisoara-capitală culturală europeană, trăiește o comunitate defavorizata. Nu numai ca acești copii nu au acces la școala on-line, dar nu beneficiaza nici macar de minimum de conditii de viata necesare pentru o dezvoltare normala. UN voluntar de-al nostru din Timisoara a ajuns acolo, impreuna cu preotul Svetozar a mers in vizita si a filmat imagini din sat, imagini care vorbesc mai mult decat am putea noi sa spunem in cuvinte.Ne-am hotarat sa incepem o campanie de strangere de fonduri pentru a ajuta acesti copii. Am adunat haine, carti, incaltaminte si am cerut ajutorul catorva sponsori care speram sa ne ajute sa le aducem zambetul pe buze, acum, de sarbatori.Haideti sa facem un gest frumos de Craciun ! Orice donatie conteaza ! Va multumim !

Scopul proiectului Ajutăm copiii din Pesac

Scopul proiectului este ajutorarea unei comunitati de copii defavorizati cu ajutoare materiale in perioada finalului de an, cu prilejul sarbatorilor de iarna. Aceasta initiativa va continua cu alte proiecte, atunci cand vom putea sa le dezvoltam.

Cui donez?

Pesac (germană Pesak, maghiară Pészak, Pésznack) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Timiș, Banat, România. Localitatea a fost întemeiată în anul 1768 cu români din Sânpetru Sârbesc.

Pesac este comun adin județul Timiș cu cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori din județul Timiș. Aproape 9 la mia de locuitori este rata de infectare. Aproximativ 20 de persoane au contactat virusul în ultima perioadă. Prezent în platoul emisiunii ,,Ancorat în realitate”, primarul Cornel Toma a transmis un mesaj cetățenilor și a spus că dacă problema nu va fi tratată cu responsabilitate, comuna riscă să intre în carantină în viitorul apropiat.

Primarul din Pesac face un apel la cetateni, dar cum sa asigure conditiile de igiena corespunzatoare in astfel de conditii ?

De ce să donez?

Pentru a ajuta o comunitate din care fac parte 100 copii fara posibilitati. Pentru a face o bucurie unui copil, de sarbatori. Pentru a te alatura campaniei noastre de strangere de fonduri ”Ajutam copiii din Pesac”.

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/AJUTAM-COPIII-DIN-PESAC-TIMIS?fbclid=IwAR2hOoDOmSOmU3qTgVGIBsDq8BqrRfDiRH4r90hIlFQm8Ngy9M38TveNU10

În urma donațiilor făcute de membrii Asociației Culturale Flower Power și de cei care s-au alăturat Campaniei noastre, au fost colectate și achiziționate daruri de Crăciun pentru comunitatea de copii din familii defavorizate din satul Pesac, județul Timiș. Campania a fost realizată cu sprijinul preotului comunei, a voluntarului Dany Vicze din Timișoara și al altor voluntari din echipa sa.

De la București, au fost trimise colete cu donații, care au ajuns la timp pentru ca sărbătorile de iarnă să vină cu mici bucurii și pentru copiii din Pesac.

Optimized by Optimole