conţinuturile paginilor

Concert de colinde Grigore Leșe, La porțile ceriului-2016

Asociația Culturală Flower Power vă invită la concert !

Asociația Culturală Flower Power vă invită la concert de colinde de Crăciun cu Grigore Leșe, ”La porțile ceriului”.

În seara de Moș Nicolae, pe 5 decembrie 2016, începând cu ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București, Grigore Leșe și invitații săi: Maria Chifu – fagot, Mihaela Pletea – voce, Amir Heidarkhodaee – instrumente cu coarde, instrumente de percuţie şi vocal, vor aduce oamenilor colinde, cântece de stea și alte muzici din repertoriul tradițional, dar și clasic, special alese pentru ca în seara în care ”se deschid cerurile”, locul să fie curat, timpul bun și sufletul primenit.


​După concert, va avea loc și o sesiune de autografe, în foaierul Sălii Studio. Vor fi expuse acolo cărțile lui Grigore Leșe, ”Acum știu cine sunt” și ”Horea în grumaz. Înger păzitor și ispită” și câteva dintre DVD-urile lansate de artist.

Întotdeauna m-am întrebat: oare cum s-o fi cântat mai demult în satele româneşti? Cum era muzica în zonele tributare oieritului, cum erau lăutarii şi ce reprezentau ei pentru comunitate? Ce a mai rămas din această muzică? Răspunsul mi-a venit după mulţi ani, cunoscând oamenii, citindu-i cu ochii. Există o Românie profundă cu muzici, cu oameni de bizuială și de țiiș, muzici profund ritualizate, zicăli și hori, povestiri și jocuri.. Există în această lume o dimensiune spirituală unică. În 5 decembrie, ne putem deschide baierile inimii, să-ntâmpinăm lumina nașterii Mântuitorului cu bucurie !”
(Grigore Leșe)

%d blogeri au apreciat: