conţinuturile paginilor

PROIECT – Ani de liceu-povesti-on-air-2018

DESCRIERE PROIECT

http://www.anideliceu-povesti-on-air

 Proiectul ”Ani de liceu-povești on-air” este un proiect inițiat și derulat de Asociația Culturală Flower Power și co-finanțat de Primăria Sectorului 3, fiind selectat spre finanțare în cadrul apelului de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile din anul 2018.


După succesul proiectului de anul trecut, ”Non-formal creativ”, care a împărtășit elevilor de liceu câteva dintre modalitățile prin care arta teatrală poate sprijini și stârni creativitatea și ajuta prin exerciții de comunicare, mișcare și improvizație procesul de scriere creativă, anul acesta, Asociația Culturală Flower Power propune din nou implicarea artiștilor în activități educative, de această dată, prin predarea tehnicilor și împărtășirea secretelor producției de teatru radiofonic către elevii de liceu.
O echipă a Asociației Culturale Flower Power, alcătuită din artiști tineri, specializați în scriere de texte dramatice, actorie și dicție, regie de teatru, regie muzicală, producție audio de studio și comunicare, au lucrat cu elevii în cadrul unor ateliere derulate în câteva licee din sectorul 3.

Atelierele au avut loc la Liceul teoretic ”Decebal”, Liceul teoretic ”Nichita Stănescu”, Liceul teoretic ”Al. Ioan Cuza”. Au participat și copii aflați în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului – Sector 3.


Pe parcursul atelierelor, copiii au aflat secretele producției de teatru radiofonic, etapele proiectului constând în: –ateliere de teatru  septembrie 2018, în liceele: Liceul Teoretic ”Nichita Stănescu”, Liceul Teoretic ”Al. Ioan Cuza”, Liceul Bilingv ”Decebal”.

În urma discuțiilor și subiectelor propuse de elevi, actrița Antoaneta Zaharia a scris o piesă de teatru pentru radio, cu titlul ”One way road”. Piesa a fost înregistrată în studio de elevii participanți la tabără și imprimată pe suport DVD. Echipa Asociației Culturale Flower Power a pregătit și un manual de teatru radio pentru elevi, care va cuprinde principalele noțiuni despre teatrul audio, podcast și producția audio de studio, în diverse etape ale istoriei.

Etapele proiectului au fost următoarele: -casting de selecție pentru realizarea unei piese de teatru radiofonic-septembrie 2018
-o tabără de trei zile în timpul căreia va avea loc un curs intensiv de teatru și a fost pregătită înregistrarea piesei de teatru radiofonic-octombrie, noiembrie 2018
– înregistrarea de studio-noiembrie, decembrie 2018
-prezentarea spectacolului și festivitatea de premiere- decembrie 2018

Piesa rezultată în urma activităților proiectului a fost fixată pe suport DVD și multiplicată, DVD-urile au fost dăruite elevilor și profesorilor implicați în proiect.

Elevii au mai primit în cadrul proiectului și un manual care le va dezvălui secrete despre  teatrul radiofonic și producția de studio, realizat tot în cadrul proiectului, alături de premiile pregătite de organizatori.

CASTING LICEUL ”AL.I.CUZA”

​Vineri, 19 octombrie

CASTING LICEUL ”NICHITA STĂNESCU”

Miercuri, 24 octombrie

CASTING LICEUL ”DECEBAL”

Joi, 25 octombrie

În urma castingurilor în liceele din sectorul 3, regizorii au selectat următorii elevi:

Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza”
1.Bianca Orita
2.Andreea Preda               
3.Mara Stoicescu               
4.Carmen Capra                 
5.Valentina Boldurescu                   
6.Kaya Ebru                          
7.Ionut Vintila
8.Silviu Lupescu

Liceul teoretic „Nichita Stănescu”
9.Diana Mazilu    
10.Ana Florea        
11.Beatrice Andrei
12.Andreea Elena Ion
13.Alina Baboi        
14.Dan Hudici         
15.Toma Costin Dîrtu

Liceul teoretic „Decebal”
16.Anastasia Desaga
17.Alexandra Avram
18.Daniela Nicola
19.Maria Anghel
20.Deli Ana Maria
21.Isabella Lican
22.Alexandra Tudor
23.Alexandra Negoita
24.Adina Netejoru
25.Teodora Bruma
26.Mihaela Cristea
27.Alexander Schubert
28.Mihai Yang
29.Iasmin Ciucisan

ATELIERE ÎN LICEE

LICEUL NICHITA STĂNESCU

18 septembrie

LICEUL DECEBAL

27 septembrie 2018

LICEUL ”AL.I.CUZA”

28 septembrie 2018

TABĂRA ANI DE LICEU-POVEȘTI ON-AIR

Tabără de creație în perioada 9-11 noiembrie 2018, la Câmpineanca, județul Vrancea

INREGISTRĂRI DE STUDIO

AUDIȚIE PIESA DE TEATRU ONE WAY ROAD

Optimized by Optimole