conţinuturile paginilor

Măștile din material textil recomandate pentru copiii

Măștile nemedicale, din material textil, sunt recomandate pentru copiii sub 5 ani și mai mari, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Este vorba despre o recomandare oficială inclusă într-un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne. Acest document prevede și reguli privind triajul persoanelor pentru accesul într-o incintă.

”Pentru copiii cu vârsta de 5 ani sau mai mare este recomandată purtarea măștilor nemedicale (din material textil)”, scrie în comunicat.

„Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60- 90 C. Se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă”, se mai arată în documentul citat.

Copiii cu vârste sub 5 ani se află, alături de elevi și studenți, printre persoanele exceptate de la purtarea măștilor în clădiri. Dacă un medic sau un medic școlar decide asta.

„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă. Pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz. Pot exista unele excepții, astfel:

a) ) angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou. Cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore. Se asigură dezinfecția suprafețelor;

b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);

d) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri

f) elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare

g) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.”

Măsurile vor intra în vigoare la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial.

Leave a Reply

Optimized by Optimole