conţinuturile paginilor

Bibliotecă virtuală cu acces gratuit

O bibliotecă virtuală de materiale didactice, ce include și o platformă de creare de conținut pentru profesori și o enciclopedie digitală, a fost lansată săptămâna aceasta și pusă ‘la dispoziția școlii românești gratuit”.

Biblioteca EduOnline este descrisă drept “cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale digitale în limba română”. Dezvoltatorii ei cred “cu tărie că școala online poate fi incitantă și aduce profit cognitiv, dacă folosim conținuturi multimedia interactive”.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma a fost construită pe bază de voluntariat.

Ce include biblioteca:

  • lecții pentru învățământul primar, gimnazial și liceal;
  • lecții pentru copiii cu cerințe educaționale speciale;
  • laboratoare virtuale (lucrări de laborator dedicate liceenilor, pentru disciplinele chimie, fizică și biologie);
  • exercițiile și problemele Campion, pentru cei care își doresc performanță în informatică;
  • Enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini”;
  • Wand.education, creator de conținut digital, dedicat profesorilor.

Info despre fiecare tip de conținut:

Lecțiile pentru copii cu nevoi educative speciale și portalul pe care erau găzduite au fost premiate în urmă cu câțiva ani cu World Summit Award, cea mai înaltă distincție la nivel mondial pentru un proiect.

Wand.education

-este o platformă britanică de creare de conținut educațional.

Aceasta este pusă la dispoziția sistemului educațional din România, gratuit până la sfârșitul anului. Profesori englezi din peste 300 de școli din UK o folosesc cu succes pentru crearea de lecții digitale. Este compatibilă cu orice sistem de operare și orice echipament.

Lecţiile multimedia interactive

-din biblioteca EduOnline, dezvoltate pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal românesc. Au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației Naționale. Ele au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv.

Aceste lecții au fost dezvoltate în urmă cu 10 ani, pe tehnologii informatice specifice acelei perioade. Este recomandat Internet Explorer pentru utilizatorii cu sistem de operare Windows. Și folosirea unui plug-in de Flash player pentru Safari, în cazul utilizatorilor care au calculatoare cu MAC OS.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: