conţinuturile paginilor

Terapiile copiilor cu nevoi speciale online sau la telefon

Efectele pandemiei se văd peste tot, iar izolarea, deşi este în beneficiul nostru, are efecte cumplite în cazul copiilor cu tulburări din spectrul autist. Pentru că nu mai pot merge la terapeut, şansa lor o reprezintă acum părinţii.

Trăim cu toții o perioadă dificilă. Întrebarea este cum sunt afectate persoanele cu autism de schimbările din ultimele săptămâni?

Mai ales că, potrivit specialiștilor, orice schimbare în rutina acestor oameni este extrem de grea. Am discutat cu reprezentanți ai ONG-urilor, părinți și profesori.

Toate centrele de terapie sunt închise în momentul de față. Șansa copiilor cu tulburări din spectrul autist o reprezintă acum părinții, care iau locul specialiștilor.

Mai rămâne o variantă: terapia online.

Fundația „Star of Hope”, de exemplu, are un program numit „Dialog la distanță”.

Terapeuții trimit imagini și exerciții video, pe care părinții le aplică acasă. Pe rețelele de socializare, părinții interacționează, schimbă idei, se încurajează unii pe alții.

Problema cea mai mare este pentru cei din mediul rural sau din medii defavorizate, care nu au acces la internet. Specialiștii îi consiliază pe aceștia prin telefon.

Lupta cea mai grea este în cazul celor care abia au fost diagnosticați, deoarece părinții nu știu deocamdată cum să își ajute copilul.

Se caută voluntari care să lucreze online și să îi sprijine, dar lipsa specialiștilor era o problemă și înainte de această criză.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: