conţinuturile paginilor

Culorile inocenței-expoziție de picturi semnate de copii

Culorile inocenței-Expoziție de picturi semnate de copii.

Pe 1 iunie 2014, la ora 12:00, la Galeriile UCIN, (în incinta Cinema Studio) a avut loc un vernisaj inedit.

Educația extrașcolară este, în viziunea Asociației Culturale Flower Power, în peisajul social de azi, o puternică alternativă pozitivă pentru elevi. Menită să completeze activitățile școlare, orientând copiii și tinerii către artă și joc, către o dezvoltare personală armonioasă și utilă viitorului adult și fiind un sprijin imperios necesar părinților din toate categoriile sociale.

CULORILE INOCENȚEI

Picture

De câţiva ani încoace, de fiecare dată, în preajma zilei de 1 iunie,  profesoară de pictură-artist plastic, alături de un grup de părinţi s-au străduit şi au realizat expoziţii cu lucrările copiilor, ca o încununare a activităţii acestora de-a lungul unui an şcolar.

Pentru că unul dintre obiectivele asociaţiei noastre este descoperirea şi susţinerea copiilor şi adolescenţilor cu preocupări şi performanţe artistice, anul acesta ne-am alăturat iniţiativei lor şi i-am sprijinit în organizarea expoziţiei a cărei temă poartă titlul ”Culorile Inocenţei” .

Expoziţia ”Culorile Inocenței” a prilejuit expunerea unor picturi(în jur de 150 de lucrări) realizate de 35 copii cu vârste între 7-18 ani (câteva dintre acestea pot fi văzute pe site-ul nostru) și va fi deschisă publicului în perioada 1-15 iunie.

Scopul acestui eveniment este acela de a atrage atenţia asupra necesităţii implicării autorităților locale și companiilor private în susţinerea artelor şi atelierelor artistice și, astfel, în susținerea educaţiei artistice extrașcolare și a artiştilor care îşi dedică timpul educaţiei, dar și profesorilor de arte şi meserii din domeniul artei.

Expoziția a fost organizată cu sprijinul UCIN, Petrom, Fundației ”Împreună Reușim”, Primăriei Municipiului București și va fi promovată de Radio România Cultural, port.ro, aarc.ro, Revista Film, TVR2, DIGI 24 TV, Gratuitor.

Mulțumim tuturor celor care au sprijinit desfășurarea acestui eveniment !
Optimized by Optimole