conţinuturile paginilor

Proiecte 2018

CULTURA ALTERNATIVĂ

Proiect finanțat în cadrul POCA 2014-2021 de Uniunea Europeana din Fondul Social European

Cultura alternativă

Proiect dedicat îmbunătățirii capacității administrative a ONG-urilor și statutului artistului în România.

ANI DE LICEU-POVEȘTI ON-AIR

Proiectul ”Ani de liceu-Povești on-air” propus de Asociația Culturală Flower Power în cadrul primei sesiuni de finanțare din anul 2018 deschise de Primăria Sectorului 3 a fost selectat spre finanțare.
Proiectul s-a derulat în perioada 1 august-15 decembrie 2018. El a avut ca scop promovarea pedagogiei bazate pe arta actorului în liceele din sectorul 3. 

”Ani de liceu-Povești on-air” a avut ca rezultate: 

  • o serie de ateliere în liceele din sectorul 3 al capitalei,
  • scrierea unei piese de teatru radiofonic inspirate din viața liceenilor, întregistrarea piesei în studio cu elevii,
  • un atelier de arta actorului de teatru radiofonic desfășurat în cadrul unei tabere de creație.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost editat și publicat un manual dedicat elevilor. Manualul explică secretele producției de teatru radiofonic. Profesorii din licee au putut beneficia, de asemenea, de un ghid de exerciții bazate pe pedagogia din metoda de predare a artei actorului. Ghidul a fost publicat pe site-ul proiectului. Acesta va putea să-i inspire și să-i ghideze pe profesorii din licee să aplice metode neconvenționale de predare în orele de curs.
Elevi din liceele din sectorul 3, precum și cei aflați în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului, sector 3, selectați prin intermediul unui casting, au putea beneficia de o serie de ateliere de arta actorului, dicție, regie de spectacol, regie radio și comunicare. Ei participă și la o tabără în care pot aplica intensiv cunoștințele dobândite în timpul atelierelor. Tabăra este urmată de aplicarea practică a tuturor cunoștințelor și deprinderilor acumulate,  în studio-ul de înregistrări.

Aici, s-a lucrat alături de profesori la realizarea unei piese de teatru radiofonic, inspirată de poveștile lor de viață. 
Elevii au putut să urmărească activitățile din proiectul ”Ani de liceu-Povești on-air , pe site-ul proiectului și pe pagina de facebook a Asociației Culturale Flower Power. Proiectul are si o pagină de socializare dedicată exclusiv proiectului,

https://www.facebook.com/anideliceupovestionair

Optimized by Optimole