conţinuturile paginilor

Expoziție desene

Expoziție desene organizată de Asociația CONIL – 29 ianuarie, ziua în care copacii, ca niște soldați muți și reci, vor prinde viață și culoare

Peste 100 de desene expuse în cadrul expoziției virtuale “O călătorie în lumea prieteniei“ vor deveni frunze ale copacilor soldați, în lupta noastră pentru eradicarea violenței și a bullyingului în școli. Expoziția este organizată pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, 30 ianuarie.

29 ianuarie, ziua în care copacii, ca niște soldați muți și reci, vor prinde viață și culoare

Peste 100 de desene expuse în cadrul expoziției virtuale “O călătorie în lumea prieteniei“  vor deveni frunze ale copacilor soldați, în lupta noastră pentru eradicarea violenței și a bullyingului în școli. Expoziția este organizată pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, 30 ianuarie.

Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Un studiu UNICEF confirmă amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii din toată lumea. Unele dintre cele mai importante concluzii ale acestui raport arată că încă de la vârste fragede copiii din întreaga lume sunt supuși la: disciplinare prin violenţă, sunt victime ale intimidării și bullyingului sau ale violenței sexuale.

Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli cu scopul promovării ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind dragoste, nonviolenţă şi pace. Dragostea este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: