conţinuturile paginilor

Ateliere de fotografie pentru copii, la Institutul Cervantes

Institutul Cervantes din București debutează seria evenimentelor desfășurate anul acesta la sediul din Bulevardul Regina Elisabeta 38 cu două ateliere de fotografie pentru copii, pentru grupele de vârstă 4-6 ani și 7-9 ani, pe 23 și 24 ianuarie.

Desfășurate sub coordonarea artistei venezuelene de origine română Amada Granado, atelierele durează 4 ore, distribuite în două ședințe a câte două ore (între orele 10.00 și 12.00 pentru grupa de vârstă 4-6 ani, respectiv între orele 12.15 și 14.15 pentru grupa de vârstă 7-9 ani).  Numărul minim de participanți este de 5, iar cel maxim de 7.

Înscrierile se pot face până pe 18 ianuarie. Este necesar ca este ca cei mici să vină cu aparat foto digital sau telefon mobil cu cameră foto integrată.

Pentru înscrieri, cei interesați sunt rugați să trimită un mesaj la adresa cultbuc@cervantes.es.

Atelierul propus de Amada Granado, La primera toma / Primul cadru, este conceput în spiritul încurajării creativității și imaginației copiilor, care vor avea ocazia să privească altfel mediul din jurul lor, dincolo de prejudecăți și de limitări. În prima zi, excursul fotografic va începe cu explorarea spațiului Institutului Cervantes, fără aparatul foto, doar pentru a observa și a reține obiecte sau imagini care le atrag atenția copiilor și pe care le vor încadra cu mâna (durata: 1 oră). La finalul acestui traseu, copiii vor realiza desene din memorie ale imaginilor pe care le-au reținut (durata: 1 oră). În ziua următoare se va merge pe același traseu, iar copiii vor face fotografii (durata: 1 oră). La final, vor fi comparate fotografiile cu desenele, iar cei mici vor fi invitați să își exprime părerea (durata: 1 oră).

Acest atelier a fost inițiat în 2015, de Bibilioteca Publică Municipală „Paul Harris” din Puerto Varas, Chile, cu sprijinul Departamentului de Cultură al Municipalității.

One thought on “Ateliere de fotografie pentru copii, la Institutul Cervantes

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: