conţinuturile paginilor

Concurs de fotografie pentru elevi și studenți

Casa de Cultură a Studenților din București invită elevii, studenții, dar și publicul larg, fără limită de vârstă, să participe la a 25-a ediție a Salonului Național de Fotografie “Fotogeografica”. Temele din acest an sunt patrimoniul cultural și patrimoniul natural al țării, cu accent pe mediul înconjurător, istorie și geografie românească. Cei care doresc să înscrie fotografii proprii o pot face în acest formular de înscriere până la finalul lunii iunie.

Concursul își propune să aducă mai aproape tinerii de natură și de pământul românesc, fie el surprins în port național, în munți de zăpadă sau în sărbătoare de 1 Decembrie. Fotografiile trebuie să fie legate, pe de o parte, de patrimoniul cultural: așezări, gospodării, construcții, muzee, opere de artă, ocupații tradiționale, meșteșuguri, datini și obiceiuri.

Pe de altă parte, pot fi legate de patrimoniul natural – peisaj: substrat geologic, relief, vegetație, apă, sol, faună, fenomene naturale și wildlife: aspecte de viață sălbatică; specii faunistice în habitatul natural. Sunt excluse fotografiile cu animale în captivitate.

Cei care doresc să participe trebuie să încarce, în formularul de înscriere, maxim 6 fotografii, câte 3 pentru fiecare categorie despre patrimoniu. Acestea vor fi încărcate sub formă de link spre Google Drive, MyAirBridge, Dropbox, WeTransfer, OneDrive etc., setate cu distribuire publică pentru a nu apărea probleme în vizualizarea lor de către juriu.

Fotografiile trebuie denumite astfel: Nume-Prenume_Titlu-Lucrare_localizarea_categorie.jpg. Exemplu: Ionut-Popescu_Apus-la-mare(Vama Veche,jud.Constanța)_peisaj.jpg

Latura mare a unei poze trebuie să fie de minim 3500 px.

Jurizare și premii

“Jurizarea lucrărilor se realizează între 1 – 15 iulie 2021, iar anunțarea rezultatelor se va face în data de 1 august 2021 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București sau/și online – live stream.

Expoziția cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada 1 – 15 august 2021. Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul științei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică. (…)

Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare dintre cele două secțiuni, pe categoriile menționate. Acestea constau în programe și tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate”, menționează organizatorii într-o postare pe Facebook.

Se apreciază creațiile nealterate de procedee de modificare a fotografiilor (ex. Photoshop), care să surprindă într-o manieră originală cadre naturale.

Vezi galeria și pozele câștigătoare din edițiile anterioare aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Optimized by Optimole