conţinuturile paginilor

Târg de viață cotidiană sustenabilă

 Sustenabilitatea este unul dintre cele mai importante subiecte ale timpului nostru. Multe lucruri se reunesc sub acest cuvânt cheie: Consum conștient, mobilitate inovatoare, dezvoltare regională durabilă, stiluri de viață ecologice… Un teren propice pentru multe proiecte tinere, imaginative și inovatoare.

 Goethe-Institut București vă invită să explorați tema sustenabilității într-o varietate de moduri și să cunoașteți inițiativele locale din domeniu.

Pe 25 iunie, piațeta Institutului va fi transformată într-o ECO Piazza: o mică piață cu actori locali dedicați sustenabilității. De asemenea vom organiza o serie de ateliere și de discuții creative și interesante.

 PROGRAM 


16.00 – 20.00: Piața de sustenabilitate ECO Piazza
Se prezintă proiecte și inițiative locale de sustenabilitate! Să privim, să ne plimbăm, să ne informăm și să participăm!Cu:✨ Magazin Zero Waste
✨ Ateliere Fără Frontiere
✨ eematico STEaM kits
✨ Earth Speakr Romania
✨ Micile Bucurii
✨ Electric Movement Week
✨ Urban Cultor
✨ Greenpeace Romania
✨ BițaColor

❗ Ateliere pentru BICLA și /sau pentru CASA TA❗16.00 – 20.00:
1️⃣ Let’s bike! with BițaColor – Bring your bikes!


BițaColor vine la Goethe-Institut pentru a se ocupa de bicicletele voastre!Service gratuit pentru biciclete și consiliere gratuită pentru recondiționarea bicicletelor, astfel încât să vă puteți plimba cu bicicleta în siguranță.
Workshop: Pictură pe sonerii de biciclete Bicicletele noastre merită și ele accesorii frumoase! Veniți să vă creați propria sonerie de bicicletă unicată și să adăugați astfel un strop de culoare bicicletelor voastre! Nu trebuie să aduceți nimic, noi vă vom pune la dispoziție câte o sonerie și vopselele, dar dacă aveți stickere sau o sonerie mai deosebită pe care v-ar plăcea să o personalizați, nu ezitați să le aduceți!Nu este necesară înscrierea; participarea este limitată.


16.00 – 17.00 & 19.00 – 20.00:
2️⃣ Micile Bucurii – One Day Without Plastic! // Stand Earth Speakr

Atelierul explică cum să nu producem deșeuri de plastic timp de o zi. Pentru a face acest lucru, participanții joacă mai întâi un joc de societate numit Colaj climatic, în care efectele schimbărilor climatice sunt dezvăluite într-un mod jucăuș și interactiv. Urmează apoi o rundă de discuții în care se pot colecta soluții pentru un viitor fără deșeuri. Așadar, alăturați-vă nouă și deveniți ambasadorii unui viitor mai bun, mai curat și fără deșeuri!
În afara orelor de atelier puteți vizita standul Earth Speakr pentru a obține mai multe informații despre proiect.Nu este necesară înscrierea; participarea este limitată.


16.00 – 20.00
3️⃣ Expoziție și concurs de postere: Open Call by ECO Piazza


Vom prezenta și premia cele mai frumoase postere realizate de tineri cu vârsta de până la 18 ani pe tema sustenabilității! Mai vreți să participați? Puteți găsi toate informațiile pe canalele noastre AICI: https://bit.ly/2SBHGCy

18.00 – 18.45
 TALK – UNESCO Global Geoparks and sustainability – a perfect match! // ENG // în Pavilion 32.

Invitatele noastre, Cristina Toma și Laura Krampfert de la Forumul Geoparcurilor din România, vă vor prezenta conceptul de Geoparc Global UNESCO – modul în care acesta protejează și conservă patrimoniul geologic, biologic și cultural al unei zone și contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităților. Pe lângă o mulțime de informații, ele vor prezenta și exemple actuale din România și vă vor invita la discuții.Nu este necesară înscrierea; participarea este limitată.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: