conţinuturile paginilor

Concurs de scenarii destinat pasionaţilor de cinematografie

Kira Hagi lansează o provocare adresată celor pasionați de cinematografie: un concurs de scenarii de lung metraj pentru categoriile Comedie (indiferent de gen – comedie fantastică, romantică, satiră, comedie neagră etc.) sau Istoric (inspirat din fapte reale) susținut de OH, DA! și Sunday PR.

Concursul de scenarii este o inițiativă de a descoperi talente, de a promova și încuraja scriitorii și scenariștii care au idei proaspete, originale și ceva nou de spus în industria filmului.

Înscrierea scenariilor se va putea realiza până pe 27 martie 2022, ora 23.59, iar dintre candidați vor fi selectați între 5 și 10 finaliști care vor fi anunțați personal în data de 27 aprilie 2022 și vor fi invitați să își susțină scenariul în fața juriului, în cadrul unei întâlniri online.

Potrivit regulamentului accesibil aici, NU vor fi acceptate în concurs povestiri scurte, scene umoristice (sketch-uri), povestiri care conțin numai elemente de dialog, fără a avea elemente descriptive ale acțiunii respective, scrisori etc.

”Mi-am propus să descopăr, să promovez și să încurajez scenariștii talentați și abia aștept să văd cine are un scenariu de sertar sau timp să scrie unul până pe 27 martie 2022. Premiile am încercat să le fac motivante, dar sper ca principalul motiv de participare să fie pasiunea pentru această industrie și nevoia de a spune o poveste cât mai faină și mai memorabilă”, afirmă Kira Hagi.

Premiul I sau premiul pentru „Cel mai bun scenariu de lungmetraj” este în valoare de 3.000 euro.

Premiul II sau premiul pentru „Cel mai bun protagonist într-un scenariu” este în valoare de 1.500 euro.

Premiul III sau premiul pentru “Cea mai bună poveste” este în valoare de 750 euro.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: