conţinuturile paginilor

Start înscrieri- Expoziția virtuală de desen și pictură „O călătorie în lumea prieteniei”

Start înscrieri – Expoziția virtuală de desen și pictură „O călătorie în lumea prieteniei” pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli.

“Bullying-ul este un fenomen ce trebuie să dispară cu desăvârșire din școli dar și din lumea adulților, întrucât efectele negative pe care le are asupra individului și a societății sunt numeroase și pot fi devastatoare. În diferitele sale forme, bullying-ul există dintotdeauna dar numai recent a căpătat acest nume și a început să ajungă în atenția generală.

Acesta este un prim pas bun: conștientizarea. Mai departe ține de educația pe care fiecare copil o primește la școală dar mai ales acasă. Ține de abilitatea părinților și a dascălilor de a insufla niște valori morale cum ar fi empatia și înțelegerea, unor copii care de la natură sunt niște foi albe de hârtie pe care fiecare își lasă amprenta. Cu ura nu te naști, ea se învață. Iubirea, în schimb, e starea naturală a tuturor oamenilor și cultivată cu grijă, poate salva omenirea.

Tu în ce fel de lume alegi să trăiești?”, este mesajul artistului Alex Ștefănescu pentru participanți dar și pentru cei ce le vor admira creațiile. 

Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Un studiu UNICEF confirmă amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii în toată lumea. Unele dintre cele mai importante concluzii ale acestui raport arată că încă de la vârste fragede copiii din întreaga lume sunt supuși la: disciplinare prin violenţă, sunt victime ale intimidării și bullyingului sau ale violenței sexuale.

        Sensibilizarea faţă de fenomenul violenţei şcolare ar trebui, firesc, să ducă la creşterea eforturilor depuse pntru ameliorarea situaţiei prezente.

        Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli cu scopul promovării ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind dragoste, nonviolenţă şi pace.

Dragostea este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul.

Pentru a marca acestă zi, Asociația CONIL în parteneriat cu Școala Primară CONIL organizează în perioada 20 – 30 ianuarie 2021 expoziția virtuală de desen și pictură – “ O călătorie în lumea prieteniei“  în cadrul căreia vor fi expuse lucrări ale copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 din școli partenere, din țară și străinătate.

Evenimentul este susținut și de artistul Alex Ștefănescu care, prin mesajul transmis in piesa Antibullying, atrage atenția asupra impactului pe care bullyingului și violența îl au pe termen lung!

Nu poți tu să mă iubești, cât pot eu să te iubesc este mesajul cu care sperăm să ajungem împreună în inima și sufletul tuturor participanților și susținătorilor acestui eveniment. 

Bullying-ul este un fenomen ce trebuie să dispară cu desăvârșire din școli dar și din lumea adulților, întrucât efectele negative pe care le are asupra individului și a societății sunt numeroase și pot fi devastatoare. În diferitele sale forme, bullying-ul există dintotdeauna dar numai recent a căpătat acest nume și a început să ajungă în atenția generală. Acesta este un prim pas bun: conștientizarea.

Mai departe ține de educația pe care fiecare copil o primește la școală dar mai ales acasă. Ține de abilitatea părinților și a dascălilor de a insufla niște valori morale cum ar fi empatia și înțelegerea, unor copii care de la natură sunt niște foi albe de hârtie pe care fiecare își lasă amprenta.

Scopul expoziției este acela de a conștientiza problema legată de violența din școalǎ, care poate avea consecințe și ȋn afara acesteia, de a sensibiliza și educa dar și de a demonstra că există și alte  modalitǎți de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentǎ și dezvoltarea abilitǎților și a motivației de relaționare.

Copiii implicați în acest proiect special vor avea șansa de a intra în posesia unor premii interesante și atractive printre care și cărți educaționale oferite de Editura Integral.

Expoziția va fi lansată în mediul online, respectiv pe pagina de Facebook a Asociației CONIL în data de 20 ianuarie. Lucrările copiilor putând fi admirate și apreciate până în 30 ianuarie, ziua în care vom celebra împreună Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: