conţinuturile paginilor

Se reiau olimpiadele și concursurile naționale

„Am semnat, în această seară, Ordinul de ministru prin care se vor relua olimpiadele și concursurile naționale, după o perioadă de întrerupere de doi ani”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de joi, în care a fost aprobat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. El a adăugat că Ministerul Educației are „în vedere și posibilitatea de organizare a acestor olimpiade și concursuri în format online, dacă situația o va impune”.

Declarațiile lui Sorin Cîmpeanu:

„Am semnat, în această seară, Ordinul de ministru prin care se vor relua olimpiadele și concursurile naționale, după o perioadă de întrerupere de doi ani. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade și concursuri internaționale, la care se adaugă 34 de olimpiade și concursuri naționale recunoscute de Ministerul Educației.

De asemenea, ca element de noutate, alături de olimpiadele clasice de matematică, chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, de creativitate și de inovare. Ministerul Educației va susține inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade și concursuri.

Avem în vedere și posibilitatea de organizare a acestor olimpiade și concursuri în format online, dacă situația o va impune.”

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: