conţinuturile paginilor

Premiere horror în sălile de cinema, la început de an

Suspansul, fiorii, adrenalina și tensiunea la cote maxime sunt doar câteva dintre ingredientele care contribuie la atmosfera rece de început de an pe marile ecrane. După perioada magică a sărbătorilor de iarnă, cinematografele vor fi pregătite să îți ofere emoțiile care vin în completarea obiectivelor “scary” pe care le setăm la începutul fiecărui nou an cu o serie fresh de premiere Horror.

SCREEM

A cincea parte a popularei francize Horror-Slasher lansată în 1996 ne readuce în pașnicul orășel Woodsboro la 25 de ani după sinistrele crime din Scream 4 (2011), când un nou apărut ucigaș în serie își pune masca lui Ghostface și terorizează un grup de adolescenţi pentru a dezgropa secrete bine îngropate în trecutul întunecat al urbei.

Cine se relevă a fi Ghostface? Nu vom ști până la deznodămant însă cu siguranţă “is always someone you know”, după cum avertizează campania promoţională. Scream 5 este regizat de noii veniți în franciză Matt Bettinelli-Olphin și Tyler Gillett (Ready or Not) care, prin grija scenaristului și producătorului Kevin Williamson, creator al seriei, conservă linia celor patru filme anterioare, imaginate vizual și regizate de Wes Craven, legenda cinematografiei Horror care a decedat în 2015.

Alături de veteranii francizei Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (jurnalista Gale Weathers) şi David Arquette (Riley, șeriful din Woodsboro), din distribuție fac parte Jenna Ortega, Jack Quaid, Melissa Barrera, Mason Gooding şi Kyle Gallner. Scream are premiera în România pe 14 ianuarie 2022.

THE BLACK PHONE

Scott Derrickson, regizorul blockbusterului Doctor Strange dar și al filmelor Horror The Exorcism of Emily Rose, Sinister și Deliver Us from Evil, revine la genul care l-a consacrat cu The Black Phone, produs de Blumhouse, care se bazează pe nuveleta omonimă din 2004 publicată de Joe Hill, fiul legendarului Stephen King, în antologia 20th Century Ghosts.

Acțiunea este plasată în anii 1970 în suburbiile unui orăşel din Colorado unde copiii sunt vânați de un serial killer cunoscut ca “The Grabber”. Finney, un băiat de 13 ani care după ce a fost păcălit de Grabber deghizat în magician (atenţie la baloanele negre!) este răpit și închis într-un subsol izolat fonic, găsește un telefon negru deconectat de la reţea și descoperă capacitatea supranaturală a acestuia de a transmite vocile fostelor victime ale criminalului, care doresc să-l ajute să scape. Cu viaţă. Între timp, Gwen, cucernica soră a lui Finney începe să aibă viziuni care ar putea-o ajuta să-și salveze fratele sechestrat.

The Black Phone, cu Ethan Hawke, Jeremy Davies, Madeleine McGraw și Mason Thames în distribuție, are premiera pe marile ecrane pe 4 februarie 2022.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: