conţinuturile paginilor

Olimpiada de Chimie 2021 va avea loc în aprilie

Olimpiada de Chimie va avea loc anul acesta, după ce, în 2020, nu putut fi organizată din cauza pandemiei Covid-19. Concursul, în două etape online și o probă față în față, va avea loc în aprilie, iar înscrierile se pot face până pe 28 martie. Profesorul Marius Andruh, coordonatorul lotului olimpic de chimie, a explicat cum va avea loc concursul, așa încât “să le oferim din nou elevilor pasionați motivare pentru excelență”.

Potrivit regulamentului concursului, Olimpiada de Chimie 2021 este organizată de “comunitatea profesorilor de chimie din învățământul preuniversitar și universitar” și are loc în condițiile restricțiilor impuse de autorități pentru combaterea pandemiei Covid-19.

Evenimentul se desfășoară în trei faze, astfel:

 • 4 aprilie 2021 – Etapa 1 – clasele VIII-XII – online 
 • 10 aprilie 2021 – Etapa 2 – clasele VIII-XII – online
 • 17 aprilie 2021 – probă de baraj pentru selecția lotului lărgit, în vederea participării la Olimpiadele Internaționale – față în față, într-o unitate de învățământ din orașul/județul de reședință al elevului – subiecte deschise. 

Înscrierile pot fi făcute de către profesori, până la data de 28 martie 2021, prin completarea unui tabel de înscrieri și transmiterea lui (împreună cu declarații privind acceptul elevilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal) la adresa och2021@chimie.unibuc.ro.

 • Documentele care trebuie completate sunt disponibile aici
 • Regulamentul complet al concursului poate fi consultat aici
 • Site-ul concursului: https://och2021.unibuc.ro

Coordonatorul lotului olimpic, Marius Andruh descrie modul cum a fost organizată și cum se va desfășura anul aceasta Olimpiada:

 • “Nu mai avem trei etape, ca în cazul olimpiadelor tradiționale. Nici nu era timp, au fost și complicații, Ministerul Educației, în mod obiectiv, nu prea avea cum să se implice. Prin urmare, avem două etape. 
 • Prima este una de masă, la care așteptăm să participe foarte mulți elevi. Spre deosebire de olimpiadele tradiționale, în această etapă vom avea doar subiecte de tip grilă, cu un răspuns corect. 
 • În etapa a doua, națională, vor fi selectați maxim 50 de elevi de la fiecare clasă, de la a 8-a până la a 12-a, cu condiția să fi avut minim 50% din punctaj. Va consta în probleme tradiționale, nu de tip grilă. 
 • Va mai exista o etapă, selecția lotului lărgit în vederea Olimpiadei Internaționale, care și ea va avea loc online, găzduită fiind de Japonia.
 • Platforma va fi Moodle, care ne este pusă la dispoziție de către Universitatea din București. Fără sprijinul Universității din București, nu am fi putut organiza Olimpiada, inclusiv din punct de vedere al costurilor.  Platforma care va fi folosită este o platformă dedicată pentru desfășurarea de examene.
 • Platforma va fi integrată în Zoom, astfel încât să putem urmări elevii. Luăm toate măsurile posibile pentru prevenirea fraudării examenului.”

One thought on “Olimpiada de Chimie 2021 va avea loc în aprilie

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: