conţinuturile paginilor

Școala reîncepe pentru elevii de gimnaziu și liceu

Luni, 3 ianuarie 2022, elevii de gimnaziu și de liceu încep școala, iar Ministerul Educației are teste rapide pe bază de antigen pentru depistarea SARS-CoV-2 doar pentru prima zi, a declarat secretarul de stat pentru Învățământ Preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, într-o intervenție la Radio EuropaFM.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a reușit să cumpere înainte de vacanță doar 14,5 milioane de teste din cele 70 milioane necesare până la finalul lunii decembrie, așa că testarea s-a făcut complet în prima săptămână a testării.

Intervenția secretarului de stat pentru Învățământ Preuniversitar, Sorin Ion, la Europa FM:

„Avem teste asigurate pentru elevii de gimnaziu și liceu, cei care încep cursurile pe 3 ianuarie. În acest moment, numărul testelor din unitățile școlare este suficient pentru aceștia, pentru o testare. (…) Pentru cea de-a doua testare din prima săptămână așteptăm să vedem care va fi graficul de distribuție de la DSU”.

Secretarul de stat Sorin Ion face, totodată, apel la părinți să testeze de Covid-19 copiii și să nu-i trimită la școală dacă sunt bolnavi: “Cel puțin la fel importantă ca testarea, ca vaccinarea, este și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în special a părinților și îi rog pe această cale să utilizeze testele pe care le distribuim, să raporteze unității școlare orice test pozitiv, să meargă să-și confirme testul prin PCR”.

  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că școlile trebuie ținute deschise cât mai mult timp posibil, subliniind impactul pe care închiderea școlilor l-ar putea avea în societate – “timp de ani de zile”: “Una este să închizi școlile pentru perioade scurte de timp, altceva este să le ții luni de zile închise și să afectezi procesul de învățământ. (…) Consecințele închiderii pe durate luni, și din păcate am trăit acest scenariu în România, s-ar putea să se facă resimțite timp de ani de zile“.

Amintim că pe 14 decembrie, acum două săptămâni, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că “Mai avem nevoie de teste de salivă pentru elevi încă nouă săptămâni în afară de aceasta. Știu şi graficul de învăţământ pe care l-am pus la dispoziţia IGSU – se ia vacanţă pe 23 decembrie, se revine la şcoală, unii pe 3 ianuarie, alţii pe 10 ianuarie”, a spus atunci Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: