Se lansează o aplicație pentru copii, de citit

Se lansează o aplicație pentru copii, de citit pe telefonul mobil. Aceasta funcționează în contexte în care conectivitatea este foarte redusă, a anunțat miercuri Raluca Negulescu-Balaci, director executiv al UiPath Foundation. Aplicația este destinată copiilor cu vârste de până la zece ani și va permite acces la cărți diverse.

Raluca Negulescu-Balaci a precizat că aplicația va fi lansată împreună cu un partener din SUA și va fi accesibilă în limba română și în limba engleză. Ea a a prezentat inițiativa într-o prezentare ținută pe marginea lansării unui raport BRIO cu privire la nivelul literației digitale în rândul elevilor români, arătând că aplicația se înscrie în eforturile de combatere a analfabetismului funcțional, a cărui rată este ridicată în România.

Raluca Negulescu-Balaci, UiPath Foundation, la evenimentul respectiv: “Urmează să lansăm prima aplicație de citit pe telefonul mobil care funcționează în contexte de conectivitate foarte redusă din România, cu partener din SUA. Va permite acces la cărți de calitate, foarte diverse, cu o perspectivă globală, în limba română și limba engleză, ediție bilingvă, pentru copiii din toată țara, cu vârsta între 2 și 10 ani. Acesta e doar un punct de pornire și noi putem să venim cu această resursă. Invitația mea este să ne unim forțele pentru a răspunde la această provocare foarte profundă legată de analfabetismul funcțional. (…)”

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: