conţinuturile paginilor

Primul laborator inteligent dintr-un liceu românesc

La Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti a fost inaugurat si dat în folosintă primul laborator inteligent din liceele României, prin proiectul pilot SmartLab, o initiative a INACO – Initiativa pentru Competitivitate .
24 de laptopuri cu softuri de design grafic, o tablă interactivă, 5 imprimante 3D monocrome şi una multicoloră, prima de acest fel din şcolile româneşti, 2 scannere 3D, 15 ochelari de realitate virtuală şi 2 roboţi educaţionali multifuncţionali – aşa arată laboratorul digital inteligent SmartLab 4.0.
Prin intermediul SmartLab 4.0, unul dintre obiectivele INACO este ca şcoala să devină mai atractivă pentru cei mici, nu doar o rutină plictisitoare, să meargă la ore cu drag, ştiind că vor descoperi lucruri noi, în fiecare zi.
Şcoala gimnazială nr. 45 ‘Titu Maiorescu’ din Bucureşti a fost prima unitate de învăţământ din România care a beneficiat de un laborator inteligent creat de către organizaţia neguvernamentală INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate. Scopul transformator al INACO este să asigure acces gratuit tuturor elevilor României la educaţie digitală inteligentă, prin construcţia de Smart Lab-uri 4.0 în toate unităţile de învăţământ din ţară şi instruirea profesorilor. Momentan, există discuţii cu Guvernul României în vederea accesării de finanţare europeană. Până la finalizarea acestui demers, vor fi continuate parteneriatele cu autorităţile locale.

0 thoughts on “Primul laborator inteligent dintr-un liceu românesc

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: