conţinuturile paginilor

Iaurt și ciocolată, raw, cu coacăze roșii

INGREDIENTE:
–          100 gr coacăze roșii
pentru iaurtul raw:

–         o cană alune de caju, hidratate
–         o cană de apă plată
pentru ciocolată raw:
–         100 gr unt de cacao pur, obținut prin presare la rece
–         75 gr pudră de roșcove
–         75 gr miere de albine
–         40 ml apă călduță (opțional)


Mod de pREPARARE:

Alunele de caju se lasă la înmuiat peste noapte, apoi se strecoară și se spală bine. Împreună cu apa plata se plasează în blender.
Se mixează, apoi se separă pulpa de lapte, folosind un tifon sau un săculeț special. Laptele rezultat se lasă să fermenteze la cald, într-un borcan, până se selectează zerul. Iaurtul rezultat se colectează de deasupra și se consumă imediat sau se poate păstra 2 zile într-un recipient acoperit, la rece.
Se răzuiește fin untul de cacao solidificat, apoi i se adaugă pudra de roșcove și mierea de albine.
Eu am folosit miere solidificata și am adăugat apă călduță, pentru ajutor în amestecarea ingredientelor (lăsat mai mult timp la temperatura camerei, untul de cacao devine emolient, iar dacă mierea este lichidă, nu mai este nevoie de adaosul de apă). Amestecul obținut se învelește în folie alimentară și i se dă o formă de tabletă.
Se lasă o jumătate de oră la rece, apoi se porționează după preferință.
Puteți avea rabdare să lăsați mai mult compoziția la temperatura camerei și s-o amestecați până când untul de cacao devine emolientnt, dar oricum în contact cu papielele gustative acesta dă sens expresiei „se topește în gură”!
Se îmbină în proporții dorite iaurtul cu ciocolata și se asezonează cu coacăzele roșii, sau oricare alte fructe, după preferință, care se consumă primele, să se digere ele mai întâi (pentru a nu fermenta în stomac),  apoi restul ingredietelor..

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: