conţinuturile paginilor

“Noaptea Muzeelor” se va desfășura anul acesta sâmbătă, 12 iunie

După ce anul trecut majoritatea muzeelor și caselor de cultură și-au mutat evenimentele dedicate “Nopții Muzeelor” în mediul online, în 2021 acestea revin cât se poate de mult la activitatea fizică, fiind programate întâlniri, în noaptea de sâmbătă, 12 iunie, spre duminică, în toate colțurile țării.

Sâmbătă, 12 iunie, la “Noaptea Muzeelor” ediția 2021 vor putea fi vizitate 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe. Muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor oferă, anul acesta, iubitorilor de cultură, oportunitatea de a le descoperi în “Noaptea Muzeelor”.

Prezente cu evenimente online vor fi Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi marea majoritate a muzeelor Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

„De la Comana la Iaşi, de la București la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colțurile țării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunitățile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

Premieră la “Noaptea Muzeelor”

Expoziţia “Identităţi Fragile” a viitorului Muzeu al Pandemiei poate fi vizitată la Galeria Rezidenţa BRD Scena 9 din Bucureşti, de asemenea şi expoziţiile inedite din Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin, un muzeu-hub cu instalaţii interactive, animaţii şi reconstituiri istorice legate de domeniul apei.

Este prezent, tot pentru prima dată la eveniment, şi Muzeul Colectivizării din România, deschis în comuna Tămăşeni, județul Neamţ.

Pe larg, evenimentele pot fi consultate pe pagina oficială a “Noaptea Muzeelor” în ceea ce privește programul și desfășurarea activităților propuse. Secțiunile din dreapta paginii sunt dedicate evenimentelor listate pentru alte orașe din țară în afară de București, cele din capitală fiind prezentate pe pagina principală: vezi, spre exemplu, Alba Iulia, Sinaia, Brașov, Constanța, Craiova, Feldioara, Ploiești, Târgu-Mureș, Zalău.

One thought on ““Noaptea Muzeelor” se va desfășura anul acesta sâmbătă, 12 iunie

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Optimized by Optimole