Grădina cu Filme se redeschide

Grădina cu Filme – Cinema & More a reușit să se impună, de-a lungul celor șapte ediții, drept una dintre cele mai apreciate locații culturale estivale din centrul Bucureștiului, propunându-și să recreeze atmosfera grădinilor de vară într-un spațiu dedicat artei cinematografice, teatrului, muzicii și dezbaterilor culturale.

Înainte de toate, Grădina cu Filme este un spațiu de promovare a producțiilor cinematografice în cele mai diverse forme, prin serile speciale dedicate filmului românesc și filmului european – programe care au devenit deja o tradiție pentru publicul cinefil din București, alături de serile filmului de dans și serile filmelor internaționale premiate.

Ediția a opta va avea loc între 4 iunie și 3 octombrie 2021, de marți până duminică, și va continua două dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan și Seara Filmului European, continuând colaborarea cu institute culturale și ambasade din România.

Tot în parteneriat cu institute culturale și ambasade se va desfășura și proiectul Seara Filmului de Dans, dedicat în această ediție unor coregrafe care au marcat scena performativă internațională: Martha Graham, Sasha Waltz, Noa Wertheim (Vertigo), Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Nu vor lipsi nici filmele internaționale premiate la cele mai importante festivaluri și evenimente de specialitate.

Ca în anii precedenți, programul actualei ediții va fi completat de concerte acustice, spectacole de teatru, improvizație și stand-up comedy, astfel încât publicul bucureștean să se poată bucura de activități culturale de diverse tipuri în spațiul outdoor Grădina cu Filme – Cinema & More. O noutate a acestui sezon vor fi două open call-uri, unul dedicat spectacolelor de teatru independente (luna iulie) și un alt open call dedicat trupelor muzicale aflate la început de drum, programul desfășurându-se sub genericul „New Band in Town” (luna august).

Tot în luna iunie, Grădina cu Filme – Cinema & More va fi partener al Festivalului Cinefemina și va găzdui toate proiecțiile din cadrul acestei prime ediții. Cinefemina este un omagiu adus femeilor din industria cinematografică (regizoare, scenariste, producătoare) care au contribuit prin munca lor la transformarea industriei într-un loc care promovează egalitatea de gen. Festivalul este realizat cu participarea a 9 membri EUNIC (Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Valonia – Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe, Institutul Polonez) și va aduce în prim plan 8 creații cinematografice.

Grădina cu Filme face parte, în acest an, din programul Romanian Design Week, printr-un eveniment conex dedicat fashion designer-ului Bianca Popp, prezentă în spațiul din Lahovari în cadrul unui artist talk și al unui fashion-show performance care îmbină designul vestimentar cu lumea teatrului.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: