conţinuturile paginilor

eXplore festival

eXplore festival #15

Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival

► EMBER ►Judith State, István Téglás & Radu Dumitriu

Performance instalație, work in progress

►Sâmbătă, 17.10.2020 // 17:00

Evenimentul va avea loc în grădina Muzeului Național al Literaturii Române și va fi transmis online, pe pagina de Facebook eXplore Festival.

Accesul publicului în spațiu se va face respectând condițiile impuse de autorități, prin rezervări la contact@waspmagazine.com.

Judith State, nominalizată de Asociația 4Culture ca artist Creative Crossroads, în cadrul rețelei Life Long Burning – Towards A Sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe, invită publicul la o incursiune în procesul de lucru parcurs alături de muzicianul Radu Dumitriu si performerul István Téglás, în dezvoltarea unei noi creații coregrafice, ce va finalizată în anul 2021.

“Este greu să creezi ceva, să faci de fapt orice – lucrurile obișnuite – fără să ți se reamintească în mod constant că lumea – adică fiecare dintre noi – se află într-un punct de cotitură extraordinar care va schimba poate pentru totdeauna vechiul nostru fel de-a fi.

Acum, poate mai mult ca oricând, este timpul să renunțăm la nevoia de a performa, de a produce, de a arăta – nevoi ce stau la baza activităților noastre de zi cu zi – și să îmbrățișăm, pe cât de mult putem, autenticitatea despre care vorbim atât de des dar pe care părem să o uităm de fapt.

Poate că există ceva valoros în a nu face mare lucru sau chiar nimic. 

Poate ceva mai puțin spectaculos și doar comun, devine de fapt mai uman.” (Judith State)

Dansatoare și coregrafă cu pregătire de bază în dansul clasic și licența în limbi străine, Judith este într-un continuu proces de schimbare și asimilare, experimentând cu diverse forme ale artei contemporane, de la teatru, film, muzică și dans.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: