conţinuturile paginilor

Eveniment online de programare creativă

BEBRAS – Cel mai mare eveniment online de programare creativă. Toți profesorii și elevii din România sunt invitați să participe.

ECDL este organizatorul național al concursului internațional BEBRAS, ce își propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaționale și să îi atragă spre Informatică. 

Anul acesta, BEBRAS se va desfășura, în toată lumea și în toate școlile interesate din România, în perioada 9-22 noiembrie 2020. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori și gratuită pentru toți elevii români. 

Înscrierile profesorilor se fac în perioada 5- 11 octombrie, iar înscrierile elevilor vor avea loc în perioada 19 – 25 octombrie.

Competențele de gândire algoritmică și programare pot fi certificate international prin modulul internațional ECDL Computing (Python).

În fiecare an, mii de elevi din întreaga țară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge .

Participarea la această competiție le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoară exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toți elevii.

Competiția se desfășoară pe patru categorii:

Benjamin (clasele V si VI),

Cadet (clasele VII si VIII),

Junior (clasele IX si X),

Senior (clasele XI si XII).

Elevii români vor răspunde provocarii BEBRAS în perioada 9-22 noiembrie, în același timp cu tineri din peste 50 de țări din întreaga lume.

Pana acum, au participat peste 57.000 de elevi din toată țara la edițiile anterioare BEBRAS România.

Informații despre Bebras Romania sunt disponibile pe bebras.ro sau la concurs@bebras.ro.  

ECDL sprijină cu fermitate initiațivele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în același timp cu alfabetizarea digitală.

Contextul crizei sanitare actuale a demonstrat rolul esențial pe care îl au tehnologiile și aptitudinile digitale, care ne permit să învățăm și să lucrăm în continuare.

Astăzi, este esențial ca elevii și profesorii să își dezvolte abilități ITC solide. Numai așa școlile pot beneficia de tehnologia online și de toate oportunitățile și facilitățile digitale de învățare și predare.

Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competente ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

În România până în prezent, aprox. 100 000 de liceeni și-au echivalat proba de competente digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard international competentele de programare (Python) și gândire algoritmică.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: