Matrix: Renașterea, vine de Crăciun pe marile ecrane

De la vizionara regizoare Lana Wachowski vine „Matrix: Renașterea”, următorul capitol mult așteptat din franciza revoluționară care a redefinit un gen. Noul film reunește vedetele originale Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile emblematice pe care le-au făcut celebre, Neo și Trinity.

În „Matrix: Renașterea”, ne întoarcem la lumea a două realități: una, viața de zi cu zi; celălaltă, ce se află în spatele ei. Pentru a afla dacă realitatea lui este o construcție fizică sau mentală și pentru a se cunoaște cu adevărat, domnul Anderson va trebui să urmărească încă o dată iepurele alb. Și dacă Thomas… Neo… a învățat ceva, aceasta este că alegerea, deși este o iluzie, este singura cale de ieșire sau de intrare în Matrice. Desigur, Neo știe deja ce are de făcut. Dar ceea ce nu știe încă este că Matricea este mai puternică, mai sigură și mai periculoasă decât oricând. Deja vu.

Neo

Reeves reia rolurile duble ale lui Thomas Anderson/Neo, omul salvat odată din Matrice pentru a deveni salvatorul omenirii, care va trebui din nou să aleagă ce cale să urmeze.

Trinity

Moss o interpretează pe războinica binecunoscută Trinity… sau este ea Tiffany, o soție din suburbie și mamă a trei copii cu o pasiune pentru motocicletele puternice?

Morpheus

Yahya Abdul-Mateen II („Candyman”, franciza „Aquaman”) îl joacă pe înțeleptul Morpheus care, ca întotdeauna, servește drept ghid pentru Neo, în timp ce își îndeplinește propriul scop măreț într-o călătorie de auto-descoperire.

Bugs

Jessica Henwick („Pumnul de fier”, „Războiul Stelelor: Episodul VII – Trezirea Forței”) îl interpretează pe hackerul Bugs, proverbialul iepure alb aflat în misiunea de a-l descoperi pe cel care s-a sacrificat pentru omenire și dornic să-și asume orice risc necesar în căutarea legendei pe care o idolatrizează.

Smith

Jonathan Groff („Hamilton”, „Mindhunter”), joacă rolul partenerului de afaceri al lui Thomas Anderson, un tip de corporație elegant, încrezător, cu un farmec aparte și un zâmbet dezarmant, concentrat mereu pe rezultatul final – tot ce nu reprezintă domnul Anderson.

The Analyst

Neil Patrick Harris („Gone Girl”) joacă rolul terapeutului lui Thomas, lucrând îndeaproape cu pacientul său pentru a înțelege semnificația din spatele viselor sale și pentru a le distinge de realitate.

Filmul va fi distribuit în România de către Vertical Entertainment exclusiv în cinematografe, începând cu 24 decembrie 2021.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: