conţinuturile paginilor

Elevii se pot înscrie la concursul FAN-Chimie

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a, cât și cei de liceu, din Sectorul 3 al Capitalei, se pot înscrie la concursul FAN-Chimie până pe 21 noiembrie 2021.
Organizată de o echipă formată din profesori și cercetători chimiști, competiția presupune crearea de către copii și tineri a unor materiale creative cu și despre experimente, sistemul periodic, metode inovatoare de redare a informației sau despre aplicații și implicații ale chimiei în viața cotidiană.

Concret, aceste materiale pot lua forma unui eseu, poster, desen, pictură, poezie, clipuri etc. și vor fi încadrate într-una din cele 4 categorii: grafică, eseu, foto, video.

Obiectivul concursului este de a stimula creativitatea elevilor și de a crea cadrul în care copiii, tinerii și profesorii să poată vedea această știință și prin prisma rolului său în dezvoltarea societății actuale.

Pe copii și tineri “i-aș chema să vină la chimie, pentru că sunt foarte multe oportunități, în ciuda aparențelor. Sunt foarte multe companii care caută chimiști, fie că vorbim de domeniul farmaceutic, fie că vorbim de firme de mediu care au nevoie de chimiști pentru laboratoare de analize de mediu. Eu i-aș îndrepta să vină către chimie, să vadă cercetarea, pentru că sunt multe institute care au nevoie de oameni. Să faci cercetare este o activitate extrem de frumoasă, spun asta după 22 de ani de carieră, cu multe activități atractive. Din cercetare vine progresul unei societăți, inovație”, a declarat unul dintre organizatorii concursului, Marius Matache. 

Cercetător la Universitatea din București, Marius Matache este de părere că elevii vor înțelege mai ușor chimia, dacă observă clar legătura acesteia cu realitatea: „Ei trebuie să vadă legătura concretă cu realitatea. Și acum avem un concurs. Încercăm să-i facem pe ei să fie creativi, la modul: fie eseuri, fie desene, fie clipuri, că tot sunt ei pe TikTok, Insta și altele. Să facă filmulețe despre chimie sau legate de chimie. Nu trebuie neapărat să fie buni chimiști, în concurs trebuie să aibă idei creative legate de chimie: filmează un experiment în laborator, spre exemplu”.

Elevii sunt așteptați să trimită materialul cu care doresc să participe la concurs la adresa de e-mail: asociatiainformart@gmail.com până pe data de 21 noiembrie 2021. Materialul se va transmite sub forma unui document *.pdf sau un fișier video *.avi, *.mov, *.mp4. Materialele câștigătoare vor fi anunțate în cadrul evenimentului CHEM-Cariere, ce va avea loc la începutul lunii decembrie 2021.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: