conţinuturile paginilor

Harvard, MIT și Oxford conduc în clasamentul reputației universităților

Șapte universități americane, două britanice și una din China conduc în ediția din acest an a Times Higher Education World Reputation Rankings, clasament ce ia în calcul reputația instituțiilor de învățământ superior din lume, pe baza opiniei reprezentanților din mediul academic. Ranking-ul este condus, anul acesta, de Harvard University, Massachusetts Institute of Technology și Universitatea din Oxford.

Top 10 este completat de Universitatea Stanford, Universitatea din Cambridge, Universitatea din California – Berkeley, Universitatea Princeton, Universitatea Yale, Universitatea din California – Los Angeles și Universitatea Tsinghua din China.

Harvard conduce acest clasament pentru al 11-lea an consecutiv, potrivit datelor furnizate de THE, iar SUA rămâne țara cu cea mai largă reprezentare – 57 de universități din totalul de 200 – chiar dacă trei universități americane au ieșit din clasament. 

Este pentru prima dată când o universitate din China intră în top 10. Anul trecut, Tsinghua era situată pe locul 13.

Din Europa, țara cu cele mai multe universități prezente în top este Germania (14), urmată de Olanda (9), Franța (6), Rusia și Suedia (câte 5). Nicio universitate din țările din Europa Centrală și de Est nu apare în clasament.

Ranking-ul se bazează pe opiniile unor lideri ai mediului academic din întreaga lume, colectate între noiembrie 2020 – februarie 2021. Pentru acest clasament au fost colectate aproape 11.000 de răspunsuri din 128 de țări.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: