conţinuturile paginilor

Cremă de zahăr ars

Ingrediente:

• 1 L lapte fier și răcit;
• 200 de g zahăr
• 7 ouă
• Un pliculeț zahăr vanilat sau conținutul unei păstăi de vanilie;
• un strop de sare

Mod de preparare:

Pregătiți formele de ramekin și începeți să preparați zahărul caramelizat.
Puneți pe foc o tigaie în care adăugați 150 g de zahăr. Focul trebuie să fie mic. Amestecați continuu și mișcați ușor tigaia stânga – dreapta, imediat ce zahărul începe să capete culoare aramie și se caramelizează.
Tapetați formele de ramekin cu zahărul caramelizat prin rotirea lor cu înclinari repetate astfel încât să fie acoperiți pereții, și uniform, fundul. Lăsați la răcit. Zahărul caramelizat se aude cum pocnește ușor.
Între timp pregătiți crema propriu-zisă. Într-un bol, spargeți ouăle, adăugați restul de zahăr și mixați la viteza potrivită. Presărați un strop de sare, puneți vanilia și apoi adăugați treptat laptele rece mixând continuu. Cu ajutorul unui polonic, distribuiți amestecul de ouă, zahăr, lapte și vanilie în formele de ramekin tapetate cu zahăr caramelizat.


Puneți aceste forme de ramekin într-o tavă / vas mai înaltă (înalt) (ca o tavă suport), umplută pe jumătate cu apă și băgați la cuptor (se pregătește la bain marine), la 180 °C, timp de 30 – 40 minute. La 10 minute, completați cantitatea de apă din tava suport cu o ceșcuță de apă rece pentru a nu fierbe cât se coace crema.
O scoateți periodic și o mișcați un pic stânga-dreapta, pentru a vedea dacă este compactă. Imediat ce s-a copt, o scoateți, o lăsați să se răcească și apoi o introduceți 1-2 ore la frigider.
După ce au stat la rece, scoateți formele de ramekin din frigider și desprindeți cremă de zahăr ars de pe pereții vasului. Puteți să vă ajutați de un cuțit desprinzând ușor de pe margini.
O altă metodă de a scoate crema de zahar ars din forme este să puneți desupra formei o farfurie și apoi intoarceți forma cu fața în jos, bătând-o puternic pe fund. Astfel, crema de zahăr ars va sta frumos pe farfurie, scurgându-se siropul format.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: