conţinuturile paginilor

Weekend-ul filmului spaniol

În perioada 09-11 octombrie 2020 are loc în Parcul Kiseleff de la ora 19.30, in perioada un weekend plin cu filme spaniole.

Program

09.11.2020 – El Metodo, 2005, in regia Marcelo Pineyro;

10.11.2020 – La Caja 507, 2002, in regia lui Enrique Urbizu;

11.10.2020 – ¡Bienvenido Mister Marshall!, 1953 in regia lui Luis Garcia Berlanga

In cadrul evenimentului va asteapta si alte surprize cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Spaniei, 12 octombrie, zi in care Cristofor Columb descopera America, punand bazele unei legaturi ce avea sa se dezvolte rapid intre europeni si populatia indigena din noul teritoriu.

El Metodo, 2005, in regia Marcelo Pineyro

Sinopsis: 

“Un thriller psihologic ce spune povestea a 7 persoane selectate dintre mai mult aplicanți care se luptă în ultima rundă pentru poziția de director executiv al unei corporații, Dekia. Cei 7 candidați sunt supuși unor teste psihologice, cunoscute ca Metoda Grönholm, în urma cărora candidații sunt eliminați unul câte unul. Candidații sunt avertizați încă de la început că unul dintre ei este angajat al corporației care are ca scop evaluarea celorlalți 6. Pe măsură ce candidații sunt respinși unul câte unul, cei rămași în cursă încep o bătălie din ce în ce mai strânsă în care fiecare își va dezvălui aptitudinile, dar și slăbiciunile. Dar în final, doar unul dintre ei va reuși să ajungă la poziția mult râvnită.”

La Caja 507, 2002, in regia lui Enrique Urbizu

Sinopsis: 

“La Caja 507 este un film despre realităţile socio-politice ale Spaniei contemporane.

În urma unui atac la banca al cărui director este, Modesto găseşte în seiful cu numărul 507 documente care dovedesc că moartea fiicei sale, survenită cu ani în urmă, nu fusese accidentală. Rafael, un fost poliţist corupt, membru al unei reţele cu ramificaţii până la cel mai înalt nivel, caută să recupereze aceste documente. Modesto, dorind să răzbune moartea fiicei sale, intră într-un joc ale cărui reguli îi sunt necunoscute, având ca unică şansă faptul că mafioţii nu ştiu că el are documentele.”

¡Bienvenido Mister Marshall!, 1953 in regia lui Luis Garcia Berlanga

Sinopsis: 

“Este un film de comedie spaniol din 1953 regizat de Luis García Berlanga și considerat una dintre capodoperele cinematografiei spaniole. Filmul evidențiază stereotipurile deținute atât de spanioli, cât și de americani în ceea ce privește cultura celuilalt, afișând criticile sociale ale Spaniei franciste din anii 1950 (care arată un sat tipic spaniol, cu locuitori tipici: un preot, sunt țărani, primarul și un hidalgo). Filmul a fost introdus în Festivalul de Film de la Cannes din 1953. ”

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: