conţinuturile paginilor

Premieră on-line de teatru cinematic-WASTELAND2020

WASTELAND2020 – Premieră online pe platforma unteatru cinematic

WASTELAND2020 de Catinca Drăgănescu şi Ioana Petre

O producţie IDEA77 şi Centrul de Teatru Educaţional Replika

Cu: Cătălina Antal, Matei Arvunescu, Ionuţ Grama, Silvana Negruţiu, Larisa Retegan

Scenografia: Gabi Albu

Muzica: Alexei Ţurcan şi Larisa Retegan

Regia: Catinca Drăgănescu şi Ioana Petre

Spectacolul va fi difuzat în premieră absolută joi, pe 29 octombrie, începând cu ora 20:00, pe platforma https://cinematic.unteatru.ro/

Până pe 4 noiembrie, producția muzicală va fi disponibilă gratuit în mediul online, pe prima platformă VoD de teatru independent, în baza unei rezervări la contact.idea77@gmail.com.

Utilizatorii platformei care dețin un abonament activ pe cinematic.unteatru.ro pot urmări spectacolul fără o rezervare făcută în prealabil.

Despre spectacol

La scară mică, oamenii sunt fericiți atunci când sunt sănătoși, au stabilitate financiară, au o familie și își pot proiecta viitorul în direcții clare. Dar odată cu apariţia capitalismul, omului i s-a oferit posibilitatea de a aspira la o viață fără limite în ceea ce privește aceste nevoi de bază.

A ajuns astfel să consume și să producă încă din stadiul de bebeluș: Unde există un studiu legat de cât deșeu produce un bebeluș din momentul în care i se pune primul scutec de unică folosință? Nu există? Poate pentru că este o întrebare tabu. Cine își permite să învinuiască de poluare un bebeluș? Și totuși nu este adevărat? Nu suntem oare sortiți unei vine colective doar pentru că trăim într-o țară civilizată? Urmează apoi lungul lanț de produse consumate de fiecare individ în parte, ajungând la substanțe toxice, profund diferite de generalul “gunoi”.

WASTELAND2020 vorbește despre lanțul trofic în care aceste țări sunt interconectate. Gunoiul este considerat în țările din est noul aur. Dar ce implicaţii are această raportare la nivel uman ? Ce părere avem despre cercul vicios creat de firmele care oferă locuri de muncă, bani și prosperitate ȋn ţările sărace, în timp ce poluează cu deşeurile provenite din ţările bogate?

Inspirat de documentarul RISE Project «Secrete de ciment», spectacolul oferă o dublă perspectivă asupra mafiei deşeurilor din Europa urmărind alternativ poveştile a două familii: una din Germania, şi una din România. În timp ce nemţii sunt preocupaţi de cum pot ajunge să producă zero deşeuri şi cum pot salva planeta, familia românească se luptă cu lipsa de reacţie a autorităţilor şi insensibilitatea comunităţii din care face parte cu privire la poluare.

WASTELAND2020 chestionează legitimitatea acestui traseu prestabilit şi invită la o reflecţie pe termen lung asupra vieţii contemporane.

Spectacolul reprezintă primul proiect din Trilogia Consumului, un demers comun al regizoarelor Catinca Drăgănescu şi Ioana Petre.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: