conţinuturile paginilor

Training pentru profesorii care vor să introducă temele de mediu

British Council România și Ambasada Britanică București au lansat programul Climate Action in Education (Acțiune Climatică în Educație), menit să pregătească și să sprijine profesorii care vor să introducă teme și activități de mediu în predare, pentru a-i ajuta pe elevii lor să înțeleagă mai bine urgența climatică. 

Programul include un training gratuit și o componentă practică, potrivit unui comunicat al British Council.

Acesta precizează că programul se desfășoară pe parcursul semestrului al doilea și, pe lângă trainingul gratuit, ce are o durată de două zile, componenta practică va permite participanților să folosească resursele și cunoștințele dobândite pentru a integra subiecte precum protecția mediului înconjurător și schimbările climatice în predare și a organiza acțiuni de mediu alături de elevii lor. 

  • La baza programului stau resursele educaționale The Climate Connection, dezvoltate global de British Council pentru a sprijini obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.

Se pot înscrie profesorii de orice specializare din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și bibliotecarii implicați în acțiuni cu elevii.

Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile, dar este necesar ca participanții să aibă cel puțin un nivel mediu de limba engleză, limbă în care se desfășoară activitățile. Prima sesiune de training va avea loc pe 28-29 ianuarie, iar a doua sesiune pe 4-5 februarie. Profesorii care vor să participe în program se mai pot încă înscrie pentru trainingul gratuit din 4-5 februarie

Pofesorii sunt invitați să participe la inițiativa “Local Climate Action in Schools”, în cadrul căreia vor folosi la clasă, alături de elevii lor, materialele educaționale și cunoștințele dobândite în training. Fiecare profesor va trebui să organizeze cel puțin o activitate cu elevii (online sau față în față) în perioada februarie-martie 2022, și va primi îndrumare de la un coordonator local.

  • “Odată cu vestea recentă că educația climatică va fi predată în școlile din România începând cu 2023, programul vine în întâmpinarea nevoilor profesorilor, oferindu-le acces gratuit la pregătire specializată pentru introducerea noțiunilor privind schimbările climatice și mediul în predarea curentă.”, a declarat ambasadorul britanic Andrew Noble

Potrivit lui Andrew Glass OBE, noul director British Council România, “în contextul în care competențele de mediu sunt considerate competențe-cheie, iar educația de mediu va fi introdusă în școlile din România începând de anul viitor, programul Climate Action in Education vine în sprijinul profesorilor la momentul potrivit, oferindu-le din timp o bază solidă de resurse și activități prin care îi pot inspira pe elevii lor să înțeleagă schimbările climatice, să aprecieze și să protejeze mediul înconjurător.”

Acesta a precizat că peste 400 de profesori s-au înscris deja în program.

Participanții înscriși în program vor avea acces și la competiția națională cu premii Climate Action in Education, desfășurată în perioada aprilie – iunie 2022. Competiția urmărește să încurajeze elevii să se implice într-un mod mai substanțial în acțiuni de mediu prin inițierea și dezvoltarea de proiecte la clasă sau în comunitățile lor.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: