conţinuturile paginilor

Târgul internațional de carte pentru copii Bookerini – Ediția A II-A

În perioada 17-20 octombrie la Biblioteca Națională a României are loc cea de-a II-a ediție a târgului internațional de carte pentru copii BOOKerini, un proiect construit cu multă pasiune și în jurul căruia am adunat mult entuziasm din partea celor mai îndrăgiți autori și ilustratori de carte pentru copii, editori și operatori culturali.

Pentru că știm cât de important este pentru noi, părinții, ca lectura să rămână una dintre pasiunile principale ale copiilor noștri, am gândit un eveniment cu mare respect pentru copii și cu multă bucurie și dragoste pentru povești.

Îi așteptăm (și pe dumneavoastră alături de ei) într-o Călătorie în lumea cărților pentru copii, care se va întinde pe parcursul a patru zile pline de activități cat mai atractive, menite să-i impresioneze, să-i farmece, să-i apropie de minunata lume a poveștilor: întâlniri cu autorii și ilustratorii preferați, ateliere creative realizate chiar de autori și ilustratori, lansări de carte, urmate de sesiuni de autografe, sesiuni de live-drawing cu câțiva ilustratori.

Nu vor lipsi nici expozițiile interactive, unele dintre ele care utilizează noile tehnologii digitale, altele care îmbină mai multe arte, precum și un Concurs adresat copiilor cu varsta intre 5-15 ani . Ne-am bucura mult ca ”vocea” lor să fie auzită și-i încurajăm să participe atât la concurs, cât și la discuțiile cu autorii, să nu le lipsească curiozitatea și curajul în a pune întrebări și a-și exprima opiniiile personale în privința lecturii.

Am pregătit și pentru dumneavoastră câteva activități și discuții în tandem cu autori români și invitați din Franța, Grecia și Suedia, dar vă încurajăm să participați și la discuțiile și lansările de carte și, de ce nu, să citiți alături de copii în locurile de citit gândite special pentru a vă bucura de lectură (corturi de lectură, pernuțe/fotolii confortabile).

Intrarea este gratuită, la fel și participarea la ateliere, însă vom fi conditionați de spațiu și de numărul optim cu care se pot realiza unele ateliere, de aceea este obligatorie rezervarea locului.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: