conţinuturile paginilor

Street Delivery 2020

În perioada 3-5 iulie va avea loc „Street Delivery″ din București, eveniment care transformă o stradă într-o scenă pentru artişti.


Proiecții de film pe acoperișuri, concerte în grădini, murale prin cartiere, intervenții urbane, turism pe biciclete, ateliere post-izolare, vernisaje de artă în scări de bloc, balcoane deschise și multe alte forme de reziliență civică își vor găsi locul și oamenii într-un București al ReSoluțiilor.

Cele peste 40 de proiecte care au loc simultan prin tot orașul sunt împărțite în patru categorii:

Activare Urbană

Cultură Participativă

Intervenții Artistice

Apropiere Comunitară

Acestea vor avea loc în mai toate cartierele Bucureștiului, din Chibrit până în Pantelimon, din Aviației până în Centru și mult dincolo. Totul păstrând măsurile de siguranță anti-CoViD-19, dar oferind oamenilor forme de cultură, interacțiune și civism vitale pentru comunități sănătoase.

De prin cartiere:

Ca în fiecare an, calcanul de pe Arthur Verona își schimbă muralul, doar că la această ediție nu va fi singurul perete cu o nouă înfățișare. Ziduri din Piața Chibrit, Tineretului, Griviței, gangul de pe Câmpineanu, fațada Industriei Bumbacului (Timpuri Noi) și încă multe alte ziduri vor fi readuse la viață de artiști locali. În plus, pe malul râului va avea loc un teaser pentru Dâmbovița Delivery, o acțiune de recuperare a spațiului public.

Nu vor lipsi nici expozițiile sau instalațiile de artă. Colectivul Local Design Circle va inaugura o structură expozițională în cadrul UNArte. „PosterXPoem” ne propune un traseu poetic pe ziduri, designerul sârb Miloš Jovanović ne oferă realități augmentate prin care putem vizita istorii alternative ale câtorva puncte cheie din oraș, iar proiectul „Înăuntru” invită riveranii la un jurnal al experienței izolării prin proiecții arhitecturale.

Pentru cinefili, echipa Street Delivery a pregătit o selecție de scurtmetraje de la ShortsUp și Animest. Festivalul Filmului European aduce filme din izolare, prin proiectul Cinem@casă, care vor rula pe Aleea Mozaicului nr. 4 (Pantelimon) și la Deschis Gastrobar. Ioana Mischie va prezenta o experiență interactivă de realitate virtuală bazată pe scenarii de viitor imaginate de copiii din cadrul proiectului Government of Children.

Scena de muzică se va muta în scări de bloc, piațete și grădini. Coloana sonoră va fi asigurată de Jurjak, Valeria Stoica, Gabriel Bălașa, Alexandra Stroe, Cozy Poetry, Uncut inițiat de Cătălin Rulea și Soundsphere Live Show.

Proiectele vor avea loc offline. Vor putea fi urmărite și pe paginile de Facebook și Instagram ale Street Delivery București, într-un program special de transmisiuni live pe parcursul întregului weekend.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: