conţinuturile paginilor

Sitcom

Sitcom este un gen de serial TV de comedie. Termenul vine din engleză de la situation comedy (comic de situație). Acest gen de seriale prezintă într-o latură comică viața unor personaje în medii obișnuite (în familie, la locul de muncă, în viața de zi cu zi, etc.). O altă caracteristică a sitcom-urilor este laugh track-ul (acel fond sonor de râsete, introdus pentru prima oară  în serialul de comedie produs de NBC The Hank McCune Show). Sitcom-urile se împart de obicei în sezoane sau serii a câte 20-25 de episoade. Un episod are de regulă 20-25 de minute, lăsând 5-10 minute pentru publicitate.
Primele sitcom-uri au fost  difuzate la radio. Sam and Henry, primul sitcom din istorie, a fost difuzat începând cu 1926 la un post local din Chicago. În ceea ce privește trecerea de la radio la televiziune, aceasta a început la sfârșitul anilor ’40. Primele sitcom-uri difuzate la televizor au fost Pinwright’s Progress (BBC, Marea Britanie) și Mary Kay and Johnny (DuMont, SUA) în 1947. Termenul de „sitcom” a intrat în vocabularul uzual în 1951, o dată cu serialul I Love Lucy (CBS, SUA), unul dintre cele mai de succes din istorie.
În România sitcom-urile au pătruns abia după revoluția din 1989, cele mai apreciate fiind Seinfeld, Married… with Children (Familia Bundy), Friends (Prietenii tăi), The Fresh Prince of Bel Air (Prințul din Bel Air), The Nanny (Dădaca), Everybody Loves Raymond (Dragul de Raymond) și Two and a Half Men (Doi bărbați și jumătate).

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: