conţinuturile paginilor

Școlile vor putea plăti meditații pentru elevi

Școlile vor putea plăti meditații pentru elevi sau le vor putea da lunar bani părinților ca să-și trimită copiii la școală, în programul de reducere a abandonului școlar, spune ministrul Educației.

„Foarte important este că pentru prima oară, avem o viziune integrată – eu chiar cred în acest program – prin care poți să plătești nu numai ore de meditații, poți să plătești și consiliere, și mediere școlară. Poți să-i plătești acelui elev participarea într-o tabără sau într-o excursie (…)”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ieri, la PROTV, în legătură cu școlile incluse în Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar. În privința părinților, acesta a spus că vor primi indemnizații, „plată lunară sau plată unică, pentru că sunt foarte mulți părinți care au dificultăți materiale și care își pun problema în acest fel atunci când decid dacă își trimit sau nu-și trimit copilul la școală”. Amintim că termenul de înscriere este până astăzi, 21 ianuarie 2022, după ce Ministerul Educației a anunțat că a fost prelungită perioada.

În legătură cu plata părinților, Sorin Cîmpeanu a spus următoarele: „Pentru părinți, îi anunț că avem și posibilitatea acordării unor indemnizații substanțiale, care trebuie să fie foarte atent țintite, care vor fi – o să decidem – plată lunară sau plată unică, pentru că sunt foarte mulți părinți care au dificultăți materiale și care își pun problema în acest fel atunci când decid dacă își trimit sau nu-și trimit copilul la școală. Atunci când vor înțelege că printr-un sistem de burse atractiv, pe care se suprapune o indemnizație prin programul de abandon școlar, pe care se suprapune – și o să insist pentru extinderea programului masă în școli”.

Reamintim că Simona Tănase, director în ministerul Educației, a anunțat miercuri în cadrul unui webinar pe tema abandonului școlar, că erau peste 3.700 de intenții de participare în platforma unde școlile se pot înscrie în programul amintit anterior și că până vineri „vom ajunge aproape de 4000 de solicitări”.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: