conţinuturile paginilor

Școala de Vară online

Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele 2020 are loc online. Elevii de liceu, profesorii din aria STEM și consilierii școlari se pot înscrie până pe 31 iulie.

Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, ajunsă la a treia ediție, își deschide din nou porțile, de data aceasta în mediul virtual, în perioada 23 august – 5 septembrie 2020, pentru elevii de liceu, profesori din aria STEM (fizică, chimie, biologie, matematică, informatică, geografie, tehnologii) și consilieri școlari din învățământul gimnazial și liceal.

  • Aplicațiile se pot trimite până la 31 iulie 2020 prin completarea formularelor de pe site la cele două secțiuni: www.msciteh.educatiepentrustiinta.ro.
  • Participarea la Școala de vară este gratuită.

Școala de Vară se desfășoară în cadrul parteneriatului dintre Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Elevii interesați de științe și tehnologie vor avea ocazia de a experimenta și practica cercetarea științifică, lucrând la propriile proiecte de cercetare sub îndrumarea online a mentorilor – cercetători, participând la dezbateri, tururi virtuale ale laboratoarelor, proiecte și lucru colaborativ. Aceștia vor beneficia de un modul de consiliere și dezvoltarea carierelor, precum și de sesiuni de socializare cu studenții Universității din București.

Elevii vor primi din partea organizatorilor truse experimentale cu ajutorul cărora să realizeze montaje și măsurători. Vor fi invitați să exploreze. Să documenteze mediul natural și cultural din localitățile lor, din prisma activităților propuse în temele de cercetare.

Ca la fiecare ediție, elevii participanți vor vizita laboratoarele școlii, „virtual”, având un scop educațional și de cercetare bine definit.

Tema centrală a componentei elevi din acest an este „Contribuțiile științei și tehnologiei la cunoașterea și prezervarea patrimoniului natural și cultural”.

Echipele de mentori îi vor însoți pe elevi în

explorarea poveștilor Pământului și ale geoparcurilor din România,

în dezvăluirea unor subiecte de (etno)-arheologie și arheologie digitală,

în descoperirea unor modalități de conservare și restaurare, folosind metode fizico-chimice, materiale inteligente sau tehnologii nucleare,

în dezvoltarea unor procese de înțelegere, monitorizare și prezervare a patrimoniului

în valorizarea patrimoniului prin activități desfășurate online, dar și local, offline.   

Profesorii STEM și consilierii școlari beneficiază în acest an de un program de învățare – dezvoltare profesională personalizat, adaptat realităților și nevoilor concrete din școlile lor cu titlul „Mai mult decât… ȘCOALĂ! Împreună în… COMUNITATE!”, coordonat de profesorii Facultății de Psihologie și Științele Educației (FPSE).

Timp de o săptămână, susținuți de experți în educație și cercetători de pe platforma de la Măgurele, dar și de invitați internaționali, aceștia vor parcurge un set de module în ariile de dezvoltare:

academică (învățare și predare eficiente),

dezvoltarea comunității, dezvoltare personală și socială (explorarea sinelui),

dezvoltarea carierei,

planificarea și managementul carierei.

Modulele oferă astfel cadrul pentru conectarea la concepte relevante pentru o școală racordată la realitățile și provocările actuale, cum ar fi: designul instrucțional online,

abordările curriculare integrate,

service-learning și citizen science,

dezvoltarea alianțelor și a parteneriatelor locale,

alegerile de carieră între premise biologice, evoluție neurocognitivă și achiziții psihologice,

dezvoltarea identității vocaționale sau comunități de alumni și career talks,

managementul visurilor (aspirațiilor) și al carierelor educaționale și profesionale la elevi.

Programul webinariilor va fi completat de sesiuni de lucru online. În echipaje interdisciplinare – profesori STEM și consilieri școlari, împreună cu  mentorii școlii, care vor avea ca finalitate dezvoltarea de programe de intervenție adaptate pentru clasele și școlile lor.

Leave a Reply

Optimized by Optimole
%d blogeri au apreciat: