conţinuturile paginilor

Scenarii pentru începerea anului școlar și universitar 2020-2021

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a emis cele trei scenarii pentru începerea cursurilor în anul şcolar şi universitar 2020-2021.

Oficialul a adăugat că nu a fost încă luată o decizie finală, însă acest lucru trebuie făcut cât mai curând pentru ca autorităţile publice locale să aibă timp să pregătească măsurile de igienă şi protecţie anti-COVID.

„Chiar astăzi (marţi – n.r.) am avut o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, elevilor, studenţilor şi părinţilor. Deja în spaţiul public au fost menţionate aceste scenarii. Într-adevăr avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, aşa cum am făcut şi până acum, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare impuse de Ministerul Sănătăţii.

Există un alt scenariu hibrid, îi spunem noi, atunci când unii elevi sau studenţi vor fi în sala de clasă şi ceilalţi vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceştia să facă o rotaţie în săptămâna sau săptămânile următoare, depinde de ceea ce Ministerul Sănătăţii ne va spune în sensul acesta.

În ultimul scenariu am prevăzut situaţia în care să învăţăm online. În continuare cursurile să fie desfăşurate de acasă. Asta numai şi numai dacă situaţia epidemiologică o va impune”, a afirmat Monica Anisie la Digi 24.

„Ministerul Sănătăţii a transmis către Ministerul Educaţiei un ghid, un protocol sanitar i-aş spune şi acum suntem în lucru, în aşa fel încât să definitivăm din punct de vedere educaţional, dar şi sanitar, aceste măsuri pentru începerea anului şcolar şi universitar 2020-2021.

Nu ştim exact când anume putem să ne pronunţăm asupra acestor scenarii. Ele sunt în lucru, dar cred că trebuie să facem acest lucru cât mai repede pentru a se pregăti şi autorităţile publice locale de a lua măsurile necesare privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor”, a încheiat ministrul.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: