conţinuturile paginilor
Dezvoltare personala adolescenti

Propune adolescentului un exercițiu de dezvoltare personală

Toamna este un moment minunat pentru a face schimbări în viața noastră, care să ne ajute să devenim cei mai buni!

Tindem să fim cei mai duri critici ai noștri, concentrându-ne mai mult pe slăbiciunile noastre decât pe punctele noastre forte. Experții recomandă ca, în loc să fiți copleșiți de fiecare domeniu al vieții pe care doriți să îl îmbunătățiți sau de toate punctele slabe, să alegeți doar un domeniu specific pe care să vă concentrați. Propune-i adolescentului un exercițiu de dezvoltare personală pe care să-l faceți împreună !

Îmbunătățirea doar a unei părți din viața ta, te poate ajuta să îmbrățișezi o nouă perspectivă despre tine, îți poate insufla încredere. Te poate ajuta să îți îmbunătățești stima de sine și să te pregătești pentru îmbunătățirea unei alte părți, mai târziu. Pentru că anul școlar a început, este un moment grozav să discutați cu adolescentul despre obiectivele pentru anul următor și despre auto-dezvoltare. Spuneți-i că toamna este anotimpul auto-îmbunătățirii și vedeți dacă adolescentul dvs. este interesat să identifice o zonă de îmbunătățit. S-ar putea să fie mai mult interesați decât să intenționeze acest lucru. Puteți găsi ce doriți să îmbunătățiți și dvs. și să porniți împreună la drum !

Iată câteva idei de domenii pe care să vă concentrați:

Faceți să tacă criticul interior

Cu toții suntem vinovați că ne acuzăm pe noi înșine pentru lucruri pe care le-am făcut în trecut și/sau ne comparăm cu alți oameni despre care credem că sunt mai buni decât noi.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru noi înșine este munca de a ne ierta pe noi înșine și a lăsa lucrurile să meargă. În fiecare zi, gândește-te la lucrurile bune pe care le-ai realizat și laudă-te în sinea ta !Încercați să nu vă faceți griji cu privire la ceea ce nu puteți controla.

Fiți recunoscători

Recunoștința este unul dintre cele mai bune remedii pentru îmbunătățirea atitudinii față de tine și de cei din jur. Recunoștința este o stare de spirit care ne mărește fericirea și ne face mai plăcuți pentru cei din preajmă. Înconjoară-ți adolescentul cu recunoștință – oameni față de care sunteți recunoscători, lucruri pentru care mulțumiți și modele de recunoștință – și în curând copilul tău va învăța modelul. Mulți oameni consideră că este util să facă o listă, în fiecare zi, cu trei sau mai multe lucruri pentru care sunt recunoscători.

Îmbunătăți-vă forma fizică

Studiile au demonstrat că exercițiile fizice reduc anxietatea și stresul, îmbunătățesc stima de sine, măresc performanța academică, ajută la gestionarea greutății, controlează tensiunea arterială și construiesc mușchii. Exercițiile fizice ne îmbunătățesc, de asemenea, nivelul de energie și starea de spirit.

Adoptați o nutriție bună și o dietă sănătoasă

Este important să stabiliți obiceiuri bune acasă pentru o alimentație sănătoasă. Explicați-i adolescentului ceea ce alcătuiește o dietă bine echilibrată, hrănitoare și sănătoasă. Vorbiți despre modul în care alimentele pe care adolescentul dvs. le alege să le poată afecta îi pot afecta sănătatea, aspectul și nivelul de energie. Efectuarea câtorva mici modificări ale dietei vă poate îmbunătăți sănătatea și modul în care vă vedeți. Pentru rețete sănătoase, puteți vizita website-ul nostru www.miracole.info

Îmbunătățiți-vă relațiile sociale

Încurajați-l pe adolescent să reflecteze la relațiile sale și la modul în care acestea ar putea fi îmbunătățite. Rugați-l să identifice calitățile pe care le admiră cel mai mult la unul dintre membrii familiei și / sau un prieten și să observe dacă au calități comune.

Gestionați mai bine timpul !

Învățarea abilităților de gestionare a timpului oferă tinerilor o abilitate valoroasă care le va servi pe tot parcursul vieții. Cultura noastră actuală tinde să încurajeze adolescenții să se angajeze excesiv. Cu toate acestea, studiile arată că cei care știu să-și folosească bine timpul sunt studenți mai de succes, au mai puțin stres în viața lor și, în mod ironic, realizează mai mult.

Dezvoltați o abilitate nouă !

Uneori, o nouă activitate poate oferi noi abilități, o nouă perspectivă sau pur și simplu ne poate face să ne simțim mai bine cu noi înșine.

Învață ceva nou! Ai putea încerca o formă de artă, cum ar fi pictura sau fotografia. Dacă ești pasionat de activitățile în aer liber, luați o lecție într-un sport nou, cum ar fi schiul, tenisul sau caiacul. Învățați o limbă nouă: website-urile, cărțile și cursurile de limbi străine sunt disponibile pretutindeni.

Alegeți un hobby: tricotatul, prelucrarea lemnului, colectarea sau grădinăritul sunt doar câteva exemple.

Alăturați-vă unui nou grup: găsiți un grup care împărtășește ceva care vă place să faceți, cum ar fi cluburile de carte.

Oferiți-vă timpul ca voluntar: Ajutarea altora este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți viața și abilitățile!

Există atât de multe moduri în care poți da ceva înapoi comunității tale.

Indiferent de obiectivele de auto-îmbunătățire, experții recomandă să abordați noile schimbări cu:

  • Răbdare-este nevoie de timp pentru de a îmbunătăți o parte din viața ta,
  • Perseverență-nu renunța, anticipează și depășește obstacolele care apar pe drumul tău

Stima de sine sănătoasă este echilibrul între a te simți capabil și a te simți iubit.

Este o calitate importantă pentru adolescenți. Copiii cu o stimă de sine sănătoasă sunt mai predispuși să fie bine adaptați ca adulți, să facă față stresului în viață și să mențină relații pozitive.

Îmbunătățirea de sine este o modalitate de a dezvolta o stimă de sine sănătoasă, dar există și alte modalități de a o dezvolta, precum: ajutarea copiilor să-și descopere punctele forte, încurajarea implicării lor în activități extracurriculare de care se bucură și să le arătăm că sunt iubiți pentru cine sunt, mai degrabă decât pentru ceea ce pot realiza sau ceea ce am vrea noi să devină !

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: