conţinuturile paginilor

Programul „școală după școală” începe în toamnă, în Sectorul 6

Programul „școală după școală” începe în toamnă, în Sectorul 6

Consiliul Local a Sectorului 6 a aprobat, marți, demararea programului „școală după școală” în sector, pentru anul școlar 2022 – 2023, anunță primarul Ciprian Ciucu.

Programul va asigura personal pentru minim 3 ore pe zi pentru activități de educație complementare activității didactice și pentru servirea mesei.

„La cererea părinților pentru minim 50% dintre elevii înscriși într-o grupă, unitățile școlare vor asigura activități educative și supravegherea elevilor până la ora 18:00. Costul serviciilor aferente fiind accesibil și suportat de către părinți. Acesta va fi de maximum 250 de lei pe lună și va scădea dacă numărul de copii care vor participa la programul prelungit este mai mare”, precizează primarul Sectorului 6.

Programul a fost întrerupt doi ani de zile din cauza pandemiei Covid-19.

Proiectul „Şcoală după Şcoală” s-a născut în contextul în care din ce în ce mai multe familii se confruntă cu probleme de organizare a programului copilului dupa orele de curs. Cursurile se limitează doar la 4-5 ore pe zi, restul zilei copii rămânând nesupravegheaţi.

„Şcoală după Şcoală” vine în sprijinul părinţilor, oferind o soluţie în acest sens. În cadrul programului copii au şansa de a socializa, de a desfăşura activităţi menite să le dezvolte abilităţile, fiind totodată supravegheaţi de către un personal specializat, într-un mediu prietenos şi familiar.

Proiectul „Şcoală după Şcoală” presupune activităţi educative şi activităţi de formare şi dezvoltare a personalităţii elevului. Printre acestea amintim ajutorul la efectuarea temelor pentru acasa, ateliere de creaţie în pictură, dans, sau teatru şi meditaţii la diferite obiecte de studiu. O altă componentă importantă a programului este masa de prânz, servită de către copii în unitatea de învăţământ, sub supraveghere . Aceasta constă de obicei în hrană caldă, felul unu (supa/ciorba) plus felul doi, alături de câte un desert.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: