conţinuturile paginilor

Pe 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor peste 5 ani

Campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani va fi oficial demarată pe 26 ianuarie, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, la conferința de presă săptămânală pe tema pandemiei care are loc la Guvern.

„În perioada 13-20 ianuarie au fost efectuate în platforma de programare 2.841 de programări pentru copiii de 5-11 ani. Sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrice în toate județele, din care sunt 6 în București, 2 în Ilfov și alte 21 cabinete inactive care vor fi activate în platformă în funcție de adresabilitate și de deciziile dsp-urilor. Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe 26 ianuarie, miercurea viitoare. S-a modificat calendarul de livrarea pentru dozele pediatrice în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către cetrele regionale de depozitare, ulterior către direcțiile de sănătate publică județene încât să fie disponibile pe 26, dimineața, în cabinetele pediatrice”, a spus Gheorghiță.

  • Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
  • Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: