conţinuturile paginilor

Omul din MARe. Atelier pentru copii

Duminică, 1 august, începând cu ora 12:00, are loc Atelier pentru copii-Omul din MARe la Muzeul de artă recentă.
Orele 12:00 – 15:00Copii de 7-10 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 10-13 ani (13:30 -15:00).Grupurile sunt formate din maximum 6 copii.


***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro
cu mesajul: “Omul din MARe” unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.Recomandăm celor interesați să se înscrie și pe grupul MARe de MIC, dedicat părinților interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemicOMUL DIN MARe


Omul din MARe este un atelier în care copiii vor stabili relații între imagini ale corpului, lucrări din muzeu și titlurile lor.

Pentru cei mai mici am pregătit un joc: în care trebuie să ghicească din ce tablouri provin siluetele umane pe care le-am desenat pentru ei. În final vor alege silueta preferată și o vor „colora” lipind înăuntrul ei cuvinte decupate; aceste cuvinte vor fi extrase din titlurile lucrărilor.Pentru copiii mai mari atelierul se va desfășura altfel, însă pornind de la aceeași tematică, a corpului:Copiii vor asocia titluri ale lucrărilor din muzeu cu părți ale corpului.

Vom porni de la o selecție de titluri ale lucrărilor din muzeu, lucrări pe care mai întâi le voi prezenta copiilor. Criteriile selecției vor ține cont de vârsta și nivelul de înțelegere al copiilor.Aceștia vor fi provocați să asocieze fiecare titlu cu o parte a corpului, pentru a învăța să găsească sensuri prin intermediul inteligenței intuitive și pentru a descoperi, în același timp, informații noi despre lucrările analizate.

Vom desena un corp uman în interiorul căruia vom potrivi titluri de lucrări din muzeu pornind de la asocierea acestora cu părți ale corpului.Acest atelier îi învață pe copii să facă asocieri între cuvinte, imagini și organizarea funcțională a unui întreg.Atelier realizat de Regina Ioana Ionescu.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: