conţinuturile paginilor

Livada de Vișini la Teatrul Național din București

La Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București, miercuri, 8 ianuarie și Joi, 9 ianuarie 2020, aveți ocazia să vedeți o montare inedită a celebrei piese ”Livada de Vișini” de A.P.Cehov

„Livada de vișini” a lui Doiashvili este o construcție spectaculoasă, un cocktail expansiv de umor, pasiune, muzică, disperare de a trăi și de a nu ști cum, nevoia de a schimba și de a nu ști ce, în căutarea unui nou adevăr teatral, de o cruzime poetică.

O montare cu rezonanță contemporană, într-o lume care totul se ipotechează, se cumpără și se vinde, în care suntem puși în fața unei alegeri esențiale: a fi sau a… vorbi?

Un spectacol cu un ritm frenetic, propunând o coregrafie impresionantă a dezastrului unor vieți neliniștite, dar și o dramaturgie a empatiei față de neajutorații acestei lumi.

Vineri, 10 ianuarie, de la ora 19.30 la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti va avea loc un spectacol muzical grandios.

Happy New Year, montare îngrijită de Emy Drăgoi, considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, declarat „Artistul anului” în Franţa, ţara în care şi-a desăvârşit studiile muzicale.

Apreciat atât în ţară şi peste hotare, cât şi pe scenele TNB în extraordinarul spectacol-concert Magic Naţional.
Pentru al doilea an consecutiv, concertul Christmas Jazz – Crăciun magic la TNB s-a jucat cu casa închisă la Sala Mare a Naţionalului.

Sărbătoarea Noului An le prilejuieşte artiştilor reuniţi în jurul acestui proiect o nouă ocazie de a ieşi la rampă pentru a oferi o seară de poveste.

Spectacolul se adresează iubitorilor de muzică de toate vârstele.

Alături de Emy Drăgoi vor apărea pe scenă Grand Orchestra – o orchestră ce adună laolaltă instrumentişti de valoare- 20 violonişti, pian, percuţie, bas, chitară etc.

Alls’choir – un cor format din solişti ai Operei Române din Bucureşti şi Magic Violin. Alături de cei peste 50 de muzicieni vor evolua în cadrul spectacolului doi invitaţi speciali: maestrul Ion Caramitru şi îndrăgitul Toni Grecu.
Diversitatea ritmurilor, de la piese care au făcut istorie la improvizaţii şi virtuozitate, conţinutul întregului spectacol şi efectele speciale alese întregesc o reprezentaţie artistică de certă valoare, ce va recompune pe scenă ceva din grandoarea, din emoţia, din atmosfera sărbătorească pe care au adus-o în România violonistul, dirijorul şi compozitorul olandez André Rieu şi orchestra sa.

Matilda și Groparii, pe 11 ianuarie, ora 20:00, Sala Atelier



Scrisă în cheia realismului magic, Matilda și groparii de Stela Giurgeanu ‒ „Piesa anului 2018” la Gala Uniter. Un sondaj psihologic în poveștile de viață a trei femei pentru care sacrificiul reprezintă o formă de existență.
Scriitura dramatică a Stelei Giurgeanu sparge convenționalul și invită la decriptarea lucrurilor comune, a frazelor cu subînțeles, a gândurilor ascunse și, mai ales, la deslușirea fantasticului din realitate. Jocul caleidoscopic al situațiilor, amestecul de elemente și viziuni stranii, dialogurile, pe alocuri, de un umor absurd și grotesc dau naștere unei comedii negre de bun gust.
Un spectacol‒pledoarie pentru libertatea femeilor atât de puternice în toată fragilitatea lor. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Optimized by Optimole