conţinuturile paginilor
Scenarii ca-n filme

COMUNICAT DE PRESĂ-SCENARII CA-N FILME

Comunicat de presă-Scenarii ca-n filme, un proiect al Asociației Culturale Flower Power, finanțat de Primăria Sectorului 3

Asociația Culturală Flower Power a început, în luna octombrie, proiectul ”Scenarii ca-n filme”, un proiect de promovare a scrierii de scenarii de film și a producției de scurt-metraj, în rândul elevilor din școlile și liceele din sectorul 3.

Proiectul ”Scenarii ca-n filme” beneficiază de finanțare din fonduri nerambursabile de la bugetul local, în urma selecției de proiecte realizată în anul 2019.

”Scenarii ca-n filme” începe printr-o serie de ateliere de scriere de film care se vor desfășura în școli și licee din sectorul 3, în cadrul cărora elevii vor descoperi elementele de bază ale unui scenariu și vor scrie primele lor schițe de scenarii. Dintre ideile de scenarii propuse de elevi, un juriu alcătuit din artiști cu experiență în teatru și film vor alege cel mai bun scenariu. Acesta se va transforma, apoi,într-un film de scurt metraj în care actori vor fi elevii care participă la desfășurarea proiectului, precum și actori cooptați pentru a întruchipa personajele care vor face parte din distribuție, conform scenariului, în sistem de voluntariat.

În cadrul proiectului, va fi realizat și un manual de scriere de scenarii de film, care va fi tipărit și oferit participanților la proiect, elevilor și profesorilor care vor susține desfășurarea atelierelor și a producției filmului. Pe site-ul proiectului, www.scenariica-nfilme.online, vor fi postate știri din lumea filmului, scenarii de film, informații utile celor interesați de această interesantă artă și de elementele care stau la baza creației de film.

Filmul realizat pe scenariul ales de juriu, va fi realizat de o echipă de realizatori de film care vor asigura filmarea (sunet, lumini, camere, aparatura necesară) și editarea acestuia. Filmul va fi realizat sub îndrumarea membrilor Asociației Culturale Flower Power, în majoritatea lor, artiști de teatru și film și va fi proiectat, la finalul proiectului, în școlile și liceele partenere ale proiectului și prezentat și pe site-ul realizat special pentru acest proiect(www.scenariica-nfilme.online), aflat încă în lucru, cât și pe website-ul Asociației Culturale Flower Power.

Asociația Culturală Flower Power are ca misiune implicarea artiștilor în educație și susținerea proiectelor acestora, susținerea și promovarea educației non-formale și a fost fondată în 2013.

ACFP a  realizat, până acum, proiecte diverse printre care ”Tabăra de teatru și film pentru copii-Actorkids”-prima tabără de teatru și film pentru copii din România, proiectul ”Nonformal Creativ” dedicat promovării metodelor de scriere creative bazate pe arta actorului, în rândul elevilor, proiectul ”Ani de liceu-Povești on-air”, în cadrul căruia au fost aduse în atenția elevilor teatrul radiofonic și realizarea de podcast-uri și a fost realizată prima piesă de teatru radiofonic cu elevi de liceu-”One way road”( https://as-cult-flowerpower.info/one-way-road-ani-de-liceu-povesti-on-air/).

Asociația Culturală Flower Power a fost partener în proiectul ”ABIL-Asistență individualizată pe piața muncii dedicată persoanelor vulnerabile” (2015-2017), proiect realizat în cadrul POSDRU 2014-2020 și a inițiat și derulat între 2017-2019, proiectul ”Cultura Alternativă” în scopul susținerii ONG-urilor în formularea de politici publice alternative. În cadrul proiectului a fost formulată o politică publică alternativă privitoare la Statutul Artistului din România. Proiect a fost selectat spre finanțare în cadrul POCA 2014-2020 și cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European (https://statutulartistului.ro )

Proiectul ”Scenarii ca-n filme” poate fi urmărit pe pagina de socializare dedicată https://www.facebook.com/Scenarii-ca-n-filme-118341609564696, dar și pe website-ul și paginile de socializare ale ONG-ului, care pot fi vizitate la adresele:

www.facebook.com/ascultflowerpower

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: