conţinuturile paginilor

Astra Film Festival 2019

Din 14 octombrie, Sibiul redevine pentru șapte zile gazda celui mai important eveniment din România dedicat filmului de non-ficțiune! Cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional Astra Film aduce o selecție excepțională de 126 de filme documentare care surprind realități distincte din 45 țări de pe cinci continente. Peste 55 de filme vor avea premiera națională, internațională sau globală la #AFF2019.
O selecție din 3000 de filme, a celor mai bune documentare produse in ultimul an, 47 de titluri au intrat în cursa competițională #AFF2019, la patru secțiuni: INTERNAȚIONAL (11 filme), EUROPA CENTRALĂ ȘI DE EST (10 filme), ROMÂNIA (11 filme) și DOCSHOOL (14 filme – secțiune dedicată filmelor produse de universități și școli din toată lumea). Premiile Astra Film Festival 2019 vor fi decernate sâmbătă, 19 octombrie. Filmele câștigătoare vor putea fi revăzute în ultima zi de festival – duminică, 20 octombrie.
Grupate în 12 programe tematice speciale, filmele de anul acesta aduc pe marele ecran subiecte importante și relevante. de la istoria recentă a Europei (”Videograme – România 1989” și ”Europa 30”), la povești despre dragoste, căsătorie și sex (”Sex Work Stories” și ”Marriage, Sex and Beyond”), sau analize intime ale unor oameni, sisteme, națiuni sau fenomene (”The Family Camera”, ”China Necunoscută”, ”The Professional Foreigner” sau ”Sistemul Juridic sub lupă”). O serie de documentare captivante, care împing toate limitele imaginației, vor fi prezentate sub formă de VR și producții Dome în cupola-cinema, instalată pentru al patrulea an consecutiv în Piața Mare din Sibiu.
Filmele din secțiunea ”Maeștri ai documentarului”, care conține cele mai recente creații ale unor nume de marcă din cinematografia mondială: Viktor Kossakovsky, Kim Longinotto și Werner Herzog, ultimul aducând pe marele ecran o conversație memorabilă cu nimeni altul decât Gorbaciov.
Proiecțiile-eveniment ”Touch Me Not”, ”Între Chin și Amin” (România) și ”Siberia în oase” (Republica Moldova).
Elevii și adolescenții se pot bucura de experiențe cinematografice dedicate în cadrul festivalului Astra Film Junior, care în acest an aduce peste 20 de filme documentare despre fenomenul încălzirii globale, perspective și dorințe de viitor pentru generațiile de astăzi, mișcări sociale, justiție sau identitate națională. Informațiile complete se găsesc aici

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: