conţinuturile paginilor

Campanie anti-bullying în școlile de la sate

Campanie anti-bullying în școlile de la sate. Copiii sunt învățați cum să reacționeze în astfel de situații

Peste 70% dintre copiii din România au fost martori sau victime ale fenomenului de bullying, potrivit unui studiu al Fundație World Vision România. Pornind de la aceste date îngrijorătoare, organizația anunță desfășurarea unei campanii de informare în școlile din sate.

Copiii, părinții și profesorii vor învăța cum să recunoască acest fenomen și cum să reacționeze. Bullyingul se manifestă prin comportament agresiv fizic sau psihologic asupra copiilor, iar cyberbullyingul este un fenomen asemănător, însă acesta are loc în mediul online.

Sesiunile de informare în cadrul campaniei vor avea loc atât fizic, cât și online. Campania se desfășoară și în școli din județele Iași, Vaslui și Ialomița, până la finalul lunii martie.

În cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, România este plasată pe locul 3 în Europa, în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul de bullying.

Peste șase mii de copii din 15 comunități rurale din județul Cluj vor învăța cum să gestioneze aceste fenomene. Scopul campaniei „Dă cu love, nu cu hate” este de a-i face pe copii să înțeleagă gravitatea acestora și să știe cum să reacționeze în astfel situații.

Pentru că cei mai mulți dintre copii au petrecut în ultimul an sute de ore în mediul online, există acum un pericol și mai mare în ce privește cyberbullyingul – fenomenul de agresivitate și intimidare prin intermediul tehnologiilor digitale.

Leave a Reply

Optimized by Optimole