conţinuturile paginilor

Băuturile energizante interzise în Australia

Băuturi energizante interzise

Băuturile energizante vor fi interzise in Australia.

Un mic oraș din vestul Australiei va interzice persoanelor sub 18 ani să cumpere băuturi energizante, ca urmare și, de asemenea, ca experiment în cadrul unui studiu de patru luni. Medicii au descoperit că acestea au un efect negativ asupra stării mentale a tinerilor și contribuie la declinul creierului lor.


Tinerilor li se va interzice să cumpere băuturi energizante, în Bridgetown


Interdicția a fost dată în urma unui studiu de cercetare de patru luni condus de profesioniști din domeniul sănătății.
Medicii spun că băuturile energizante au crescut anxietatea și insomnia în cazul tinerilor orașului.
Medicii din comunitatea de sud-vest din Bridgetown speră că această măsură va îmbunătăți sănătatea mentală a tinerilor și va reduce comportamentul antisocial.

Tinerii sunt expuși prin consumul de băuturi energizante la boli cardiovasculare


Medicii au spus că băuturile energizante ar putea avea impact asupra inimii și sistemelor cardiovasculare și ar putea cauza hipertensiune arterială.

În urma acestui studiu, Guvernul Regatului Unit va lua în considerare interzicerea vânzării de băuturi energizante copiilor din Anglia.

Prim-ministrul Marii Britanii va începe o consultare pentru a stabili dacă ar trebui să li se interzică să cumpere așa-numitele „băuturi energizante” copiilor


„Tinerii sunt mult mai sensibili la efectele cofeinei, iar noi uităm că la vârsta lor, ei nu au neapărat capacitatea de a lua decizii raționale cu privire la utilizarea unor astfel de lucruri”.

„Unii dintre pacienții mei tineri vin să bea o băutură energizantă și îmi spun: „Nu pot să dorm până la trei dimineața”, iar apoi nu se pot da jos din pat pentru a merge la școală dimineața, declară un medic participant la studiu.

„Ei au nevoie de o altă băutură energizantă pentru a trece de programul de școală, dar asta duce la absențe de la școală și, poate, la unele întreruperi în clasă.”

O cafenea Bridgetown s-a alăturat studiului, iar proprietarul acesteia, Laurel Keenan a ajuns la concluzia că vânzarea de astfel de băuturi trebuie tratată la fel ca și vânzarea de țigări sau alcool.

„Vom cere un act de identitate dacă par că ar fi sub 18 ani”, a spus ea.

„Putem refuza să le vindem o băutură energizantă și, dacă există o problemă, le explicăm doar că orașul face parte dintr-un studiu.

„Personal nu-mi plac băuturile energizante și cred că înțelegerea impactului pe care îl au asupra sănătății copiilor, pentru că sunt atât de pline de zahăr și cofeină, este o necesitate.”

Cei mai mulți dintre tinerii orașului înțeleg riscurile pentru sănătate asociate băuturilor energizante

Hans Bouwman, de exemplu, în vârstă de 16 ani, a spus că îi place aroma.

„Vreau să spun, probabil că pot trăi fără el, dar cred că e cam nasol”, a spus el.

Sophie Turner, de asemenea, 16 ani, a spus că nu bea băuturi energizante și crede că nu are nevoie de atât de mult zahăr și energie.

„Este bine dacă le folosești cu înțelepciune, dar dacă stai acasă și le bei, nu există niciun beneficiu pentru sănătate”, a spus ea.

Paris Crittenden, în vârstă de 12 ani, a avut sentimente amestecate cu privire la interdicție.

„Nu sunt supărată pentru asta, dar nu sunt nici foarte fericită”, a spus ea.

Proprietara cafenelei nu crede că interdicția va avea un impact semnificativ asupra afacerii sale, dar spune că va accepta să participe la interzicerea băuturilor energizante dacă ea se va aplica.

„Cred că trebuie să depășești impactul asupra costurilor”, a spus ea. ”Vreau să spun, nu este bunăstarea unui copil mai importantă decât dolarul pe care îl câștigi? Așa văd eu.”Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: