conţinuturile paginilor

Atelier de educație cinematografică și dezvoltare personală prin film

Atelier de educație cinematografică și dezvoltare personală prin film, în premieră în Sibiu

La Sibiu, în perioada iulie-noiembrie are loc primul ciclu de ateliere de educație cinematografică și dezvoltare personală prin cinema MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri, destinat copiilor de ciclu primar și gimnazial, precum și liceenilor.

Primele întâlniri vor fi gratuite și se vor desfășura săptămânal, în Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, pe durata a maxim trei ore.

Pe perioada vacanței de vară se va lucra cu elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, urmând ca în septembrie-noiembrie 2022 să se organizeze ateliere cu liceeni.

Între 17 august și 7 septembrie, vor fi ateliere numai pentru copii din centrele de plasament.

Primul atelier va avea loc în data de 13 iulie, între orele 16-18 și e destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

„Scopul atelierelor este nu doar să le ofere copiilor și adolescenților noţiuni elementare sau evoluate de cultură cinematografică (în funcție de vârstă), dar și să le pună în valoare resursele interioare, printr-o exprimare simplă, nepretențioasă și relaxată, prin intermediul dialogului și al jocului”, spun organizatorii.

Fiecare atelier constă în vizionarea unui film-surpriză, urmată de discuții și jocuri. În alegerea filmelor vom evita în general titlurile care pot fi văzute la cinema, televizor sau pe DVD. Atelierele vor fi susținute de criticul și jurnalistul de film Iulia Blaga împreună cu psihologul și psihoterapeutul Florentina Beznea. Aceștia au fondat în 2017 la București MOViEs ON – primul atelier de dezvoltare personală prin cinema din România.

Pentru detalii și înscrieri la primul atelier aveți la dispoziție adresa de mail: iulia@estefilm.ro sau la numărul de telefon 07222.40.337. Se va lucra cu maxim 40 de participanți. Înscrierile se pot face până în data de 13 iulie, ora 12.

Foarte important: atunci când înscrieți copilul, să-i precizați nu doar numele, ci și vârsta. Puteți să îl înscrieți la un singur atelier sau la mai multe. Cu alte cuvinte, prezența la un singur atelier nu obligă prezența la toate atelierele destinate segmentului respectiv de vârstă.

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: