conţinuturile paginilor

Acces la biblioteci digitale și kituri de experimente pentru copii 

Accesul la biblioteci digitale și kiturile de experimente pentru copii sunt câteva dintre dotările obligatorii pentru învățământul primar.

Ordinul cu dotarea minimală pentru învățământul primar a fost publicat în Monitorul Oficial. La comunicare în limba română apar următoarele dotări: planșe cu anotimpuri și povești, jetoane cu imagini, enciclopedii, dicționare, jocuri de masă utile dezvoltării comunicării orale sau scrise. Vezi în articol dotările specifice pentru fiecare disciplină.

De asemenea, la toate disciplinele este menționat accesul la biblioteci digitale, platforme educaționale, publicații online și programe informatice educaționale.

Conform documentului, mobilierul pentru sala de clasă este compus din:

  1. Catedră/Masa profesorului și scaun;
  2. Pupitre individuale cu scaune, pentru elevi, modulare și reglabile pe înălțime ;
  3. Cuiere;
  4. Tablă magnetică;
  5. Dulapuri individuale pentru elevi 
  6. Dulap pentru depozitarea materialelor didactice;
  7. Suport pentru prezentare planșe.
Informații de context

„Un obiectiv ambițios al Ministerului Educației este ca, la sfârșitul perioadei de implementare a PNRR, fiecare sală de clasă din România să fie echipată cu tablă inteligentă cu ecran tactil, care să substituie creta și tablele clasice”, se arata într-un comunicat al ministerului Educației.

„Peste 360 milioane euro din PNRR sunt alocate de către Ministerul Educației pentru finanțarea acestei măsuri care se dorește a fi un pas esențial spre reforma educației propusă prin proiectul România Educată – componenta de digitalizare a educației”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

În privința laboratoarelor de informatică, Sorin Cîmpeanu a declarat în urmă cu câteva luni că „Ministerul Educației a considerat că trebuie să lase o libertate mult mai mare, deoarece diferența între școli este foarte mare. Sunt școli care au laboratoare de informatică și care vor avea nevoie de finanțare doar pentru completarea sau pentru actualizarea nivelului tehnologic și sunt alte școli care nu au deloc laboratoare de informatică. Prin definirea acestor standarde tehnice de echipare, am intenționat să lăsăm libertate școlilor”.

Tot atunci, el a mai spus că toate clasele vor fi dotate cu table inteligente: „O reformă pe care o apreciez ca fiind radicală este aceea a trecerii de la stilul clasic, cu creta pe tablă, la tabla inteligentă, interactivă. (…)

Leave a Reply

%d blogeri au apreciat: